[]

Paten almak istiyorum, tavsiye lazım.

Kız arkadaşım kanıma girdi tekerlekli paten alalım dedik. Lakin konunun terminolojisi de dahil olmak üzere tamamından uzağız. "Roller Blade" diye sormam soruşturmam gerekiyor sanırım. Ama bunlar hassas konular. Sakatlık riski yüksek olan bir aktivite. Makul fiyata almak kadar doğru ekipmanı seçmek de önemli. İkimizin de buz pateni tecrübesi var. Ben özellikle bu tarz antin kuntin işlerde çok yetenekliyim. Nasıl bir patenden başlamalıdır? Hangi markayı seçmelidir? Nelere dikkat etmelidir? Nerede çeşit bulunur vs vs... Her türlü tavsiyelere açığım.




 
ben de bu yaz merak sarmıştım az çok kayabiliyorum toplamda 10 kez falan kaydım sahilde :) roller blade evet, internette spor ürünleri satan mağazalardan sipariş verebilirsiniz heüz acemi olduğunuz için çok kaliteli bir şey almanız gerektiğini sanmıyorum, çorabınızı da alın bir de asıl cevap yazma sebebim, sakın ama sakın bir şey olmaz diyerek elinize, dirseğinize, dizinize korumalık takmadan kaymayın. kafanıza takmasanız da olur ama özellikle elinize ve dirseğinize çok önemli.


  • ssyumusakg  (21.12.10 14:09:29) 
patenlerin tekerlerinin ortasında rulman denilen döner ekipmanlar vardır. bunlar abec olarak adlandırılır. küçükken ilgilendiğim bir konuydu o yüzden güncel değerleri bilemiyorum. abec yüksek olunca teker de rahat dönerdi. bir de tekerin sertlik değeri vardır. ne kadar yumuşak olursa o kadar sessiz ve rahat olur.
genel olarak 2 çeşit paten vardır yol pateni ve hareket (sanırım aggressive olarak adlandırılıyor bunlar). bildiğim tek marka da roces'tır. ama bunlar sana anahtar kelime olur ve gerekli bilgilere ulaşmanda yardımcı olur heralde.

Nereden bulunur konusunda da İstanbul Kadıköy'de, rexin civarında gargamel diye bir yer vardı biraz emo mekanı ama bildiğim tek yer orası.
  • Zaphod  (21.12.10 14:14:15) 
2x2 şeklinde olanlardan almayın.
4 teker art arda olanlardan alın.
Buz pateni yapabiliyorsanız hiç zorlanmazsınız.
Eğer uygun yüzey varsa korumalığa çok gerek yok düşenlerin %90'ı kıç üstü düşer.
10 yıl oldu patenle alakalı keseli bu duyuruyu görünce canım çekti.
  • oldboy35  (21.12.10 14:31:03 ~ 14:31:13) 
2x2'ler anladığım kadarıyla artistlik hareketler yapmak için. Borudan morudan rahat kaymak için. Bu yaştan sonra o tarz kaygılarım yok. Caddebostan sahilinde acil durumlarda sağlıklı slalom yapabileyim yeter. Koruma konusuna katılıyorum ve ekipmanlıyım. Zaten motosiklet kullanıcısıyım. Rulman meselesi kritik bir ayrıntı. Onu da araştıracağım. Teşekkür ederim.


  • don toblerone  (21.12.10 14:47:20) 
şimdi bu tarz bir meraka zamanında bende girmiştim. patenturk diye bir forum var. orada pek bir yardımcı oluyorlar. zaten yardımcı olmasalar dahi hemen her türlü bilgi mevcut. paten olayında nacizane tavsiyeme gelince. aggresive dedikleri kapıdan bacadan atlayıp hoplayıp zıplamak için. zevkli mi. zevkli ama kişiye göre değişir tabi. agressive paten gereksiz ağır. insanın ayağında astronot ayakkabısı gibi duruyor. çok dayanıklı. tekerlekleri geniş. yol tutuşu iyi. düşmelerde falan bana mısın demez. ama bu işi sadece akşamüstü işten sonra kız arkadaşıyla keyif olsun diye icra edecek biri için luzumsuz pahalı da aynı zamanda 400-500 lira. diğer seçenek fitness paten dedikleri. bu nispeten daha ucuz. 150-300 lira. ve daha güzel. ve daha hafif. pateni alacaksan türkiye sınırları içerisinden alma. almanya'dan getirtmiştim ben. grindhouse isminde bir internet sitesi var. gümrüğe takılma falan da olmuyor. 100€ nun altında kesiyorlar faturayı. kadıkoy'de gargamel diye bir yer var örneğin. git oradan ayağına göre olanını beğen. sonra internetten iste adresine kadar 15 günde gelsin. marka olarak razor iyidir, usd iyidir. rulmanlar abec 5 olmalıdır. içerisinde ayakkabısı ayrı, pateni ayrı olan kombinasyonlardan alınmamalıdır. paten ve ayağın girdiği bölme bir bütün olmalıdır. düşmelerde bilek sakatlanması başka bir şeye benzemez, yatırır adamı yatakta.


  • okocha  (21.12.10 18:27:02) 
bir şey daha aklıma geldi. her iki paten türü içinde -aggressive, fitness- dikkat etmek gereken önemli bir ayrıntı patenin alt kısmında hemen tekerleğin üzerinde yuva şeklinde bir boş kısım var mı, yok mu? bunu şunun için söylüyorum. bende bostancı-caddebostan hattında kaydım epey. benim patenin tekerlekle paten arasına kenarlardaki çocuk parklarına dökülen kumlar içindeki küçük taşlardan girerdi. sonra bu taşlar tekerlekle çeper arasına sıkışır, sağ veya sol ayakta ani kitlenmeye sebep olur, denge kaybına meydan verirdi. böyleyken böyle. kolaylıklar.


  • okocha  (21.12.10 18:31:27 ~ 18:32:35) 
faideli oldu bu bilgi. teşekkürler


  • don toblerone  (22.12.10 07:09:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.