[]

Ubuntu yanına windows kurmak

Ubuntu kurulumu için d sürücümü ayırmıştım, 40gb ama içinde 5gb lık veri vardı. Kurulum sırasında d sürücümü 2 ye bölmek için bir seçenek geldi. 5gblık veri olan kısmı olduğu gibi bırakıp kalanını kendisine ayıracaktı.


Bu 5gb lık veri önemsiz olduğu için "Bölümün tamamını kullan" deme mallığına düştüm.
Yalnız d sürücümün tamamını değil de C ve D sürücüsünü birleştirip oraya kurmaya başladı !

ÖZET : Kurulumdan önce her şeyi yedeklemiştim, kayıp yok ama ubuntu yanına nasıl windows xp kurulur ? Sadece c sürücüsü var ve ext olarak formatlanmış.

 
windows üzerine ubuntu kurabilirsin.
ubuntu üzerine windows kurman mümkün değil. windows tanımıyor ubuntuyu ve ext. biçimini.. ubuntuyu fat ntfs formatı üzerine kurabilirsin

  • miucee  (21.12.10 10:44:55) 
yapar öyle şeyler. yeni bir partition açıp windows u kurman lazım. sadece c ve ext formatlıysa bulaşma ubuntunu da kaybedeceksin. :)


  • ozdek  (21.12.10 10:47:09) 
manuel okuma, okumaya rağmen olmama vb. ihtimalleri de düşünerek söyleyebileceğim şey herşeye baştan başlamanız. başlarken önce windows kurmanız. windows kurarken harddiskinizi en az 2 bölüme ayırın. birine (yani c oluyor aslında) windows'u kurun. kurulum bitince partition magic yada partition wizard vb. bir programla d'yi 2 parçaya ayırın. biri bilgisayarınızın ram'i kadar boyutta swap olarak formatlayın. diğeri ubuntuyu kuracağınız bölüm olacak ve orayı da ext4 olarak formatlayın. yalnız bu işlemden sonra bilgisyarınızda d olmayacak. eğer ayrıca d olsun istiyorsanız 3. bir partition olarak istediğiniz miktarda ayarlayıp ntfs yada fat32(hangisi uygunsa) olarak formatlayın. bu işlemlerden sonra ubuntu cd'si ile başlattığınızda kurulum sırasında partition seçimine geldiğinizde işi ubuntuya bırakmayın. kurulacak yeri kendim seçeceğim gibi bir seçeneği seçin ve zaten orada etx4'ü görünce ayılacaktır. grub'ın kurulacağı yeri önerdiği gibi bırakın, istisnai bir durum yoksa bilgisayarı yeniden başlattığınızda siyah bir ekranda ubuntuyu ve windows'u seçebileceğiniz bir menü gelir. default olarak ubuntu açılacaktır. bunu değiştirmek isterseniz söylerseniz yardımcı olabilirim.


  • urubitinga  (21.12.10 10:53:46) 
oyun oynamayacaksanız ubuntu üzerine vmware veya virtualbox kurup içine windows kurabilirsiniz.
oyun oynayacaksanız diğer türlü de yapabilirsiniz. Sanallaştırma iyidir yani.

  • natnan  (21.12.10 13:55:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.