[]

Pilot Olmak

alttaki duyuruyu görünce ben de sorayım dedim. küçüklükten beri hayalimdir pilot olmak. askeri liseyi de kazanmıştım ama göndermediler, harp okuluna girersin dediler. sonradan gözüm bozuldu harp okuluna da giremedik.

şimdi diyorum ki profesyonel olarak bu işi yapmak istesem neler gerekir? sağlık kontrolünde gözlüklü olmam bir sorun çıkarır mı? gözlüklü, hava yolu pilotları var diye biliyorum ama yanlış da biliyor olabilirim.

nereye başvurmalı? yaş sınırı falan var mı bu iş için? özel kursları bitirince bir havayolu şirketinde yardımcı pilot olarak başlama şansım yüzde kaçtır?

kısacası bu konu hakkında bilgi sahipleri bilgilendirebilirse çok sevinirim.

teşekkür ederim.

 
eski ev arkım makine mühendisi. thy ye başvurdu, gerekli testleri başarıyla geçti ve adamı eğitime aldılar. şimdi thy pilot okulunda, bir sonraki dönem de resmi olarak pilot. büyük havayolu şirketlerine bu tarz başvurular sonrasında yetenek ve bilginizle kendinizi kanıtlarsanız kariyerinizde yeni bir sayfa açabilirsiniz.


  • angelofdeath  (20.12.10 20:54:25) 
sağlık kontrolünde gözlüklü olmanız sorun çıkarır.


  • microfiction  (20.12.10 20:56:16) 
paran varsa sorun yok.
50000 doları basıyorsun iş bitiyor.
belli bir uçuş süresini tamamlayınca kaptan pilot oluyon.
iyi uçuşlar.
  • seyduna6687  (20.12.10 21:05:14) 
thy'nin okuluna girmek çok zor, yılda 16 kişi alıyorlar yanlış hatırlamıyorsam ve çok sıkı bir eğitimi var, kamp hayatı, sabah 6 da eğitim başlıyor. 1,5 seneye yakın eğitimden sonra yardımcı kaptan pilot olarak işe başlıyorsunuz, eğitim ücreti maaşınızdan taksit taksit kesiliyor. birkaç sene içinde uçuş saatlerini tamamlayınca kaptan pilot oluyorsunuz. veya 50-100bin arası bir üret karşılığı özel uçuş okullarında eğitim alıp ir havayolu şirketine giriyorsunuz gerisi yine birkaç sene yardımcı kaptan sonra kaptan pilot.


  • r_u_h  (20.12.10 21:11:02) 
maddi durumunuz iyiyse ve ingilizce falan varsa yurt dışında o uçuş okulları daha ucuz olabiliyor. yaşam masraflarıyla falan üç aşşağı beş yukarı aynı paraya gelebilir bir araştırın.


  • cedric tweedledee  (20.12.10 22:00:12) 
THY'ye mühendisler dışında başvuru yapılamıyor. Mühendisliğin dışında bir de oldukça ama oldukça sağlam dayı&amca (anladın onu sen) gerekli.

Onun dışında 0.75 falan ise sorun çıkartmazlar ama daha yukarısı için pilotluk hayal olur. ama düşük numara veya dinlendirici ise özel kurumlardan 80 - 90 bin TL civarında bir ücret karşılığında bröve alabilirsin. Ama dediğim gibi özel kurumlar için dahi gerekli koşullara uyman gerekli öyle parayı basıyon alıyon yok.
  • skywalkeremre  (20.12.10 22:25:21) 
thy için dayı amcaya gerek yok. dlr testini vermek lazım. onu veremezsen bakan oğlu olsan giremezsin kursa. thy nin diğer her yerine amca dayı şart ama söz konusu pilotluk ise torpille fln girmek mümkün değil. ingilizce, boy/kilo yeterliliği fln olanları dlr testlerine sokuyorlar. geçebilenleri alıyorlar.


  • sijwocaq  (20.12.10 22:34:25) 
@seyduna senin dediğin yolcu uçağı uçurmak için değil, amatör havacılık için. yolcu uçağı indirip kaldırmakla pırpır uçurmak aynı şey değil. havayolu şirketleri akıllarnı peynir ekmekle yemiş değiller ki öyle yalnızca parayı bastırıp belli uçuş süresini tamamlamış adamlara yolcu uçağı teslim etmiyor.


  • microfiction  (20.12.10 23:47:02) 
boy/kilo oranı olarak istenen standart nedir bilen var mı?


  • şaman  (20.12.10 23:59:18) 
50.000 euro + sağlık raporu + 14 dersten sınav (tamamı ingilizce) + uçuşta yeterlilik = atpl (frozen)lisansı

lisans sahibi olarak

thy ve sun express'e girmek için önce toeic (650) sonra dlr sınavı.. ardından simulator..en son mülakat (tip eğitimi uzun vadede maaştan kesilir)

diğer hava yolları +30.000 euro tip eğitim ücreti..


gözlük 4-5 numara değilse sorun olmaz.. obez değilseniz kilo sıkıntı yaratmaz..

zor iş.. uzun bir yol..

üniversite diploması + askerlik (tercihen) + en az upper ingilizce + para + çalışma azmi + havacılık hakkında ayrıntılı bilginiz varsa düşünülebilir.

not: yazdıklarımın tamamı kesin bilgidir..
  • supermenolmaklazimbazen  (21.12.10 00:21:45 ~ 00:38:12) 
seyduna nispeten haklı. işin başlangıcı o şekilde olabiliyor. ancak bahsi geçen okullardan mezun olunca frozen bilmem ne oluyorsun. frozen'ı kaldırmak içinde belli bir uçuş saatini tamamlaman gerek. o süreçte belli koşullardaki özel jetleri kullanabiliyorsun. ha illa ben thy'ye girip ,boeing'i ankara asfaltına indiricem dersen, çok daha fazla kurs ve uçuş saatine ihtiyacın var.


  • nick blender  (21.12.10 00:22:13) 
geçen sene thy pilot aday alımlarında başvurdum, ilk başta thy eğitim merkezi' nde diploma (yönetim-bilişim sistemleri mezunuyum, mühendislik diploması şart değil) askerlik durum belgesi, boy-kilo kontrolü yapıldı, daha sonra istanbul ticaret üniversitesi' nde dil yeterlilik sınavına girdim, daha sonra psikoteknik sınavına çağrıldım fakat gitmedim, o sınavı geçseydim almanya' da dlr sınavına girecek daha sonra da eğitime başlayacaktım. eğitim bildiğim kadarıyla 18 ay sürüyor, bu süre içerisinde thy size çift asgari ücret maaş ödüyor, eğitim sonunda da thy kadrolu olarak işe başlıyorsunuz. verilen eğitimin karşılığında yapılan sözleşme gereği 15 yıl boyunca thy' den istifa edemiyorsunuz.


  • spektakuler  (21.12.10 14:55:24) 
sayın hacılar şöyle bir durum var anlatayım ince ince yazmak isterdim ama zaman az.
öncelikle @skywalkeremre dediği gibi amca bulunca oluyor nasıl mı?
arkadaşın babası thy yönetim kurulundan adamı tanıyor yanına gidiyorlar
arkadaş bilgisayar mühendisi yani mühendis olarak başvuruyor
amca onları kırmamak adına gel seni pilot yapalım daha kolay diyor.
siz eğer normal bir şekilde yani dayısız giderseniz:
thy de bir çok teknik yönetici itü den ayrılma hocalardır
mülakat gibi şeylere genelde cuma namazı saatinde çağırırlar gidersen beklersin orada asıl mesele şu, ben o saattte namazdayım biraz ileri alsak veya geri alsak olmaz mı dersiniz bu da bilgilerinize olsun.
arkadaş pilot oldu mu evet yardımcı pilot.
15.000 dolar değerindeki kursa gidilerek ve sınavla alınan sertifikaları
adamlar bedavaya veriyorlar yeterki onlardan ol.
  • seyduna6687  (21.12.10 16:17:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.