[]

amatör stüdyo ve ürün fotoğrafı çekmek

merhaba millet,
ahşap, kontrplak mallzemeden imal tepsi sandık falan gibi malzemelerin fotoğrafını çekmem isteniyor, galiba bunlar web sitesine konacak, doğru şekilde çekmem için neler yapmam nasıl bir ortam oluşturmam gerekiyor, photoshop ile düzeltmeyle falan uğraşmama gerek kalmadan(bilmiyorum ve sevmiyorum) bunların fotoğrafını çekmem gerekecek, düzgün ışıklandırma yapmam gerekli, elimde yalnızca fotoğraf makinesi olarak pentax k-x var. makineyede hala alışamadım, hatta eski kompakt makineeyle bile daha iyi fotoğraflar çekmeyi başarıyorum.

özet olarak hem ışıklandırmayı hem de makineyi bu çekimler için programlamayı halletmem gerekiyor, ayrıca bu işin devamlı olacak şekilde düşünmeliyim. her türli kaynak-kitap ve tavsiyeye açığım.

 
Yapmak istediğin şeyin adı lightbox olarak geçiyor ama objeler büyük olduğu için sadece kutu yetmez sana. Yine de bu şekilde bi araştır.

Öncelikle yapabildiğin en ucuz şekilde 2 tane softbox yap kendine. karton kutu aluminyum folyo ve uygun bi bez yetiyor yapmak için. ampüller için şu balıkçıların kullandığı büyük tasarrufluları kullanabilirsin.
Arka fon için beyaz fon lazım. Köşesiz olması gerek yalnız. Araştırırken görürsün nasıl bişi olduğunu. Objeler küçük olsa daha kolay olurdu işin. Makineyi dert etme, ikisiyle de çek hangisiyle güzel çektiysen onun fotosunu kullanırsın nolcak.

Softbox yapımına www.instructables.com dan bakabilirsin.
Hatta şöyle bişey buldum burdaki linklere de bak.
www.instructables.com

Tutorial için de desem boş hiç bilmiyorum, onu da diyen çıkar elbet.

Kolay gelsin.
  • inugard  (20.12.10 10:24:09 ~ 10:39:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.