[]

Birkaç PC sistem sorusu

Merhaba yenilmez Galya'nın korkusuz halkı,
8 yıl sonunda kendime bir bilgisayar toplayabildim.
Sistem beni tatmin edecek durumda.. Memnunum..
Ancak bir iki ufak tefek sorun var.. Onlar hakkında yorumlarınızı isteyecektim..
1) CPU fanı çok ses çıkartıyor.(Anakartın programı ile hızı ayarlayabiliyorum. Kaç rpm optiumumdur bir biglim yok. Birşey söylerseniz ona da sabitleyebilirim.)
2)Eski Creative SB Live! 5.1 Sound Cardımı tanıtamıyorum Windows 7'de.. Everest sistemde ekli olduğunu görüyor, ama driver yüklenmiyor.(Yüklenmiyordan kastım, device manager'dan creative driverlarının olduğu klasörü gösterdiğimde "driver yok" diyor, creativein kendi setup'ıyla yüklemeye çalıştığımda ise, "Sistemde creative ürün bulunamadı" diyor..)
3) Ramler 1600mhz destekliyor ama everest 1333mhz gösteriyor..(1600mhz'e ayarlamanın yolu ve bunun bana yararı var mıdır?)
4)Onboard realtek ses kartı, kendi test programında 4+1 sistemde düzgün çalışıyor, ancak herhangi bir müzik, film , oyun vs. ortamında arka hoparlörlerden ses gelmiyor..



Birinci soruyla bağlantılı olarak, yoğun olarak oyun oynuyorum.. Flash & Photoshop CS5 vs. kullanıyorum iş için bol bol..

Bilgi gerekir derseniz sistem şöyle:
CPU : AMD Phenom II X6 1055T, 3100 MHz
Anakart : Gigabyte GA-870A-UD3
Ram: 2x Corsair XMS 2 GB DDR3-1333 DDR3
Ekran kartı : Radeon HD 6800 Series (1024 MB)
HDD : 1 TB WD + birkaç yüz gb küsür ufak 2 hdd..
Ses kartı: (İki açıklama vardı everestte)
High Definition Audio Controller [1002-AA88] [NoDB]
Realtek ALC892 @ ATI SB800 - High Definition Audio Controller


Saygılar sevgiler,
Şimdiden bol bol teşekkürler..

 
2.ci soru için (bkz: #20830170)
denemedim ama çok uğraşan olduğunu biliyorum.

  • sutlu nescafe  (19.12.10 21:32:54 ~ 21:33:22) 
@sutlu nescafe : Şu an çekiyorum. Kontrol edip yüklemeye çalışıcam. Şansıma artık..


  • quaker  (19.12.10 22:05:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.