[]

Altın konusu...

Valideye uzun zamandır 40.000 TL gibi bir borcum var ve artık hayatımı düzene soktuğuma göre ödeme zamanı geldi. Bunun için aylık 1.000-1.200 gibi bir rakam ayırabiliyorum. Güzel tarafı her ay anneme vermek zorunda değilim çünkü tabi ki bana para sormuyor. Bunun yerine her ay bu parayla altın vs. almayı, biriktikten sonra toptan ödemeyi düşünüyorum. Zira küçük miktarlarda ödersem onunda elinde kalmayacak bu para, harcanıp gidecek.

Ne yapayım?
1-) Hepsiburada.com dan 5-6.000 lik külçe altını 6 taksitle almak (Böylece "ya bu ayda almayıvereyim" diyemicem, taksitler aksamayacak. Ama hb.com pahalı sattığından kaybım fazla oluyor ve kk limitim doluyor.)
2-) Her ay gidip bir kuyumcudan 10-15 gr külçe altın almak.
3-) sen söyle...

 
hangi bankayla çalışıyorsanız bir altın hesabı açmak ve her ay 1.000 tl'lik (ya da ne kadar istiyorsanız o kadarlık) altın almak? orada biriktirmek. tabii ki altın arttıkça alabileceğiniz gr. azalacaktır ama sonuçta aldıklarınızın da değeri artacağı için dengelenir gibi duruyor.


  • gereksiz insan  (19.12.10 15:28:20) 
bankalar altını da döviz gibi piyasanın üstünden satıp altından almıyorlar mı? dışarıdan almaya göre zararı daha fazla değil mi?


  • erci  (19.12.10 15:33:40) 
3) evde altın mı saklayacaksın? bence onun yerine birçok bankada birikimli yada birikimsiz altın hesapları var, onları kullan. (evet piyasandan pahalılar, fakat evde saklamaktan güvenli)


  • urubitinga  (19.12.10 18:13:46 ~ 18:14:34) 
bankaya yatır faiz işlet


  • isimmisimyok  (19.12.10 18:56:36) 
ayda 10-15 gr altın, Kibrit kutusu kadar şeyi saklayacak bir yer bulurum. Saklamak güvensiz gelmiyor. Zaten bankalara gıcığım, bi de burdan sokmasınlar. Yine de fiyatlarına bakıcam. Çok fark yoksa düşünebilirim. Otomatik ödeme olursa irademi kullanmak zorunda kalmam, o paraya yok gözüyle bakabilirim.
@isimmisimyok: Hiç faizlere baktın mı? Sadaka gibi faiz veriyolar.

sağolun
  • erci  (19.12.10 21:03:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.