[]

4-5 ay önce açılmış ırakı bozulmuşmudur?

Soru basit: yazdan kalma 4-5 ay önce açılmış ırakı bozulmuş mudur? Kah buzdolabında kah oda sıcaklığında muhafaza edildi!!!




 
kapağı açılmadan buzdolabında stabil bir ısıda bekletilmiş ise bi koklayın kapagını açıp, sonra agzınızı temişlemiş olarak ufak bir tadın (zannetmiyorum bu şartlar altında bozulsun) tat da bir gariplik yok ise afiyet olsun diyelim.


  • ibot  (25.01.08 17:54:58) 
hayatta bozulmaz; hem bozulsa da atılmaz;nimettir
kesinlikle bozulmamıstır.

  • seyuranto  (25.01.08 18:08:07) 
siz sanirmisiniz ki iraki satis raflarinda sogukta bekliyor? üstünde turşuda gorzlenen yeşerme yoksa hemen bir deniz çipurasi aliniz yanina..


  • theli  (25.01.08 18:12:58) 
Belki şunlar da bir fikir verir:

www.buyukkeyif.com
www.buyukkeyif.com
  • ermanen  (25.01.08 18:14:39) 
bu tür sorulara daha dogru duzgun cevap verebilen olmadı. benimde 4 aylık biram duruyor dolapta üstündeki tarihi de 1 ay geçmiş insan atmaya kıyamıyor. biyolojik olarak içinde bakteri falan yaşamıyor ama olduysa kimyasal bir şey olmuştur.

edit: @paranormal alınma abi yani kesin cevap gibi dedim, böyle verilerle falan desteklenen. insan korkuyor haliyle mikrop olamayacağını biliyorum da hani kimyasal olaylar belli olmuyor ya metil alkole dönüştüyse götürür adamı :)
  • sourlemonade  (25.01.08 19:38:03) 
nimet bozulmaz.


  • darknum  (25.01.08 19:54:34) 
Aslında doğru düzgün cevap veriyoruz. Bu tür sorulara hep cevap vermeye çalışıyorum. Yüksel alkol içeren içkilerde mikrobiyolojik bozulma olmaz.

Bira gibi düşük alkollü içeceklerde ise saklama koşulları daha önemli. Fakat dolapta saklanıp, SKT üzerinden sadece 1 ay geçmiş bira gönül rahatlığıyla tüketilir. Daha fazla bekletmeyin ama :)
  • paranormal  (25.01.08 20:21:59) 
raki bozulmamistir, bira da buyuk ihtimal bozulmamistir. zaten bira bozulmussa direk tadindan anlarsiniz, bir yudum alin tadina bakin.


  • celi  (26.01.08 01:26:39) 
açılmış ve bitmemiş rakıyı yazlıktaki dolapta (buzdolabı değil) bırakıyoruz, ertesi sene de gidip bir güzel içiyoruz. gayet güzel. bozulma yok. mis gibi.


  • kibritsuyu  (26.01.08 08:00:11) 
4-5 yıllık açılmış rakıyı içtiğimi biliyorum. sanıyorum ki hala hayattayım, tam emin değilim ama yaşıyorum.

sana mantıklı bir açıklama yapamasamda, seninkinden çok daha uzun süre beklemiş rakıyı iç etmekte tereddüt etmedim. ne tadında ne kokusunda bir gariplik yoktu.
  • dalamar  (28.01.08 15:37:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.