[]

şarj aleti bozuk laptopun harddiskine erişebilmek?

Laptopun şarj takılan yeri olur ya hani, içinde iğne gibi bi şey olur. hah işte o kırıldı. yani laptop şarj filan olmuyor, kapandı gitti.

neyse böyle durumda yapılabilecek şey servise göndermek tabi ama bilgisayarımın içinde kişisel bilgi çok fazla (kredi kartı bilgileri, birçok şifreler vs)

yani içinde bu bilgiler varken servise vermek istemiyorum laptopu.

şimdi ne yapabilirim böyle bir durumda? harddiski laptopu açmadan silmek mümkün mü? ya da o dosyalara erişme yolu olsa silerim, gönül rahatlığıyla veririm yani.

çözüm önerebilir misiniz?

 
senin bataryana uyumlu, arkadaslarindan bir batarya bulabilirsen, 10 dakika falan açip silebilirsin istedigin verileri. benim aklima bu geldi.


  • Belegg  (18.12.10 18:51:46) 
external usb hdd kutularından alıp laptopun hdd sini ona takabilirsiniz.


  • sttc  (18.12.10 18:52:27) 
@Belegg,
benim de aklıma geldi ama malesef öyle bir batarya bulamadım

@syyc,
o dediğinizi nasıl yapacağımı anlamadım. external hdd var. nasıl yapabilirm dediğinizi?
  • dwight  (18.12.10 18:54:23) 
kendin hd'i cikarmayi bilmiyorsan, servise ver laptop'i, hd lazim cikarin verin de, tamir olunca da almaya giderken hd'i yaninda goturur geri taktir. boylece yeniden yukleme falan ugrasmazsin.


  • someonecute  (18.12.10 19:00:33) 
slot şekilde hdd nin çıkarılıp takılabilen şeklinde olan ext hdd kutularından bahsediyorum. eğer o şekildeyse laptopun hdd sini söküp ona takabilirsiniz. laptoptan hdd çıkarmak için ise bir kaç vida sökmeniz yeterli.

@someonecute ün önerisi de mantıklı. uğraştan kurtarır.
  • sttc  (18.12.10 19:00:54 ~ 19:01:28) 
hdd yi sokup oyle teslımet ? adamın bi işi yok hdd ile ki.

sttc nın dedigi hdd kutusu, bilgisayarcılara sor
  • bryan fury  (18.12.10 19:01:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.