[]

Finlandiya

Ocak ayında Finlandiya'ya gidiyorum inşallah.

1 - Orda elektronik eşya fiyatları nasıldır? Her ne kadar bütçem kısıtlı (en fazla 1000€) olsa da eğer uygun olursa slr makina almak istiyorum.

2 - Nokia'nın menşei olduğuna göre burdan daha ucuz olabilir mi?

3 - Yeşil pasaportum var, çıkarken THY görevlileri kıllık yapıyorlar bazen (eşime 2 defa Letonya'ya giderken problem çıkarmışlardı, ilkinde 3 gün sonra gidebilmişti), bir problem olur mu?

4 - Orda üşümemek için özel bir kıyafet almam gerekir mi?

5 - Gümrük işleri nasıl oluyor? Hem burdan çıkarken hem de dönüşte girerken alışveriş yapabilir miyim? Hem burdaki gümrükte hem de ordaki gümrükte alışveriş yapabilir miyim?

 
1- çok fazla farktan bahsedemeyiz, ama ucuz olan şeyler var tabii ki. kalem kalem yazmak faydasız gibi. 1000€ bütçeyle çok kıyak bir semi-pro slr makine alabilirsiniz.

2- evet, daha ucuz.

3- bir problem çıkacağını zannetmiyorum.

4- kuzeye gidiyorsunuz, şu an çok soğuk oralar. mutlaka kalın kıyafetler alın. polar ve yün ağırlıklı giyinin. (olası bir güneş açma, veya iç mekan sıcaklığı durumuna karşın bir iki ince atın ama valize)

5- hem buradan çıkarken hem de dönüşte girerken, her türlü, gözünüzün duty free yazısını gördüğü her yerde alışveriş yapabilirsiniz.
  • swallowed arsenic  (18.12.10 13:46:05) 
finlandiyanın 22 saat gece olduğu dönem değil mi?


  • desdinova  (18.12.10 13:52:33) 
@desdinova: Gece gündüz farketmez, bi Avrupa Birliği projesi kapsamında gidiyorum. AB sağolsun, gidiş geliş ve ikamet masrafları AB'den.


  • 44  (18.12.10 14:01:32) 
2- ben geçen sene gitmiştim hangi modele baktığımı hatırlamıyorum ama fiyatı türkiye fiyatıyla bire bir aynıydı. ama vergi iadesiyle daha ucuza gelebilir orası, almaya niyetim olmadığı için araştırmadım.

5- evet. ama oradaki duty free istanbul'dan daha pahalı. alacaklarınızı ist.dan alın bence.
  • s e ff a f  (18.12.10 17:09:15) 
@s e ff a f: Ben İzmir-İstanbul-Helsinki şeklinde gideceğim. Uçak saatlerini bilmiyorum ama dönüşte istanbul'da duty freeye girebilir miyim? Giderken izmir iç hatlardan istanbul'a gidiyoruz ama dönüşte istanbul'fan izmir dış hatlara iniyoruz.


  • 44  (18.12.10 18:06:30) 
kıyafet olayının çoğunu orada halletseniz daha mantıklı sanki, onların termal vs kıyafetleri, özel botları oluyor onlardan gerekebilir çok soğuksa öyle polar yün falan kesmeyebilir zira.


  • allanz  (18.12.10 19:30:56) 
4. cok soguk degil buralar henuz ama ocak'ta ne olur bilemeyecegim. su aralar -10 civari geziyor sogukluk. ben bir mont, altinda bir hirka, altinda da tisortle geziyorum. ayakkabi olayi daha onemli.


  • fdegir  (18.12.10 23:41:13) 
@44
evet, istanbul'da uçaktan ininer inmez karşına duty free çıkıyor. bavul alınan yerin hemen karşısında duty freeler.

  • s e ff a f  (19.12.10 08:59:41) 
@s e ff a f: Maalesef biz istanbul'da bavul almayacağız. Dış hatlardan tekrar dış hatlar yoluyla izmir dış hatlara uçacağız. Bavulları da direk izmir'den alacağız. Daha önce aynı şekilde Litvanya'ya gitmiştim, dönüşte istanbul'da beklerken duty free görüp görmediğimi hatırlamıyorum.


  • 44  (21.12.10 18:03:57) 
-25 oldu dikkat et!


  • fdegir  (23.12.10 09:59:52) 
Biz Pieksamaki'ye gidiyormuşuz. Muhtemelen Helsinki'den daha soğuktur:(


  • 44  (24.12.10 11:05:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.