[]

Çocuklar için bilgisayarı nasıl faydalı hale getiririm?

Bir 9 diğeri 11 yaşında iki yeğenim var. Evlerinde daha önce hiç bilgisayar olmadı, çalıştığım şirketin artık kullanmayacağı bilgisayarını şu anda onlar için hazırlıyorum.
Formatıydı temel programlarıydı derken bir de onların ilgisini çekebilecek eğitici öğretici bir şeyler yükleyip öyle vereyim dedim bilgisayarı.

neler kurabilirim bu pc'ye? büyük olan belgesel hastası, nerdeyse konuşmaya başladığından beri egzotik hayvanlara kafayı takmış durumda. aklıma bir tek zoo tycoon oyununu bulup kurmak geldi, gerçi o da ingilizce ama olsun.

başka ne tür öğretici programlar kurulabilir? bu konuda acayip cahilim. pcyi ilk defa kullanmaya başlayacağı için uzun süre ben ne kurduysam onlarla yetinecektir o yüzden güzel bir şeyler kapsınlar istiyorum.

heroes 3 kurmayı düşünüyorum bir de, yapmalımıyım sizce :)

9 yaşında olan yeğenimde zeka geriliği var, elimde halihazırda ona göre tonla program, ıvır zıvır mevcut.

 
Açık konuşmak gerekirse benim de aklıma tycoon serisi oyunlar dışında fazla bir seçenek gelmiyor. Eğer düşünürseniz çocuklar için ingilizce programları da kurabilirsiniz (tabi ki Türkçe içeriğe de sahip olması anlaşılır olması açısından önemli). Ayrıca bildiğim kadarıyla zoo tycoon serisi için Türkçe yama vardı yamayı kurup dil problemini ortadan kaldırabilirsiniz..


  • Ekim Bebesi  (18.12.10 13:25:38) 
digeri için de altyazısı fln tam olan busuru belgesel serisi ekleneiblir, bassın izlesin sdece. bi de pornografik içerik için engelleyici bişiler ekle.


  • bryan fury  (18.12.10 13:30:43) 
age of empires


  • liane  (18.12.10 13:32:28) 
sanırım microsoftun bir astroloji yazılımı vardı onu kurabilirsin,
ayrıca flash player kurulmasını engelleyebilirsin. bu sayede kraloyun.com gibi siteler çalışmaz. youtube html 5 desteği ile video izleyebilirler. engel değil,
bilgisayarın klavyesi F olsun, ve on parmak programı olsun(yeğnimden biliyorum)
galiba virtual villagers falan da olur, onları da oynuyorlar. bir de world of goo var,
babylon türevi sözlük olsun mutlaka,
o yaşlarda resim çizmeyi de sevebilirler(biz okulda bilgisayar derslerinde paintte resim yaparak fare kullanmasını öğrendik.
org programları da olabilir, benim bir yeğnim bu yüzden org a heveslendi ve artık çalıyor,
ayrıca onlara microsoft outlook gibi ajanda programı kullanmasnı da öğretebilirsiniz(yine bilgisayar dersinde ilk bu programda adres defteri oluşturma mail gib şeyler öğretilmişti.)
not: eğer windows 7 kuruluyorsa zaten içinde çocuklar için güzel bir program var: purble place
  • hoot  (18.12.10 15:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.