[]

burundan sümük nasıl atılır sökülür?

merhaba
2 gündür hastayım burnum boğazlarım berbat. bu sabah 5 uyandım ağzım acık uyuduğum için kupkuru oldu dudaklarım şişti filan sinirle kalktım sümkür sümkür yok çıkmıyo ama resmen burnuma basınç uyguluyo acayip dolu öyle böyle değil.
viks yaptım tuzlu su yaptım yok banamısın demiyor.

var mı bildiğiniz çözüm?
çıldırıcam bu sümür salgılayan her neyse bademcik gibi zararsızda gidiyim aldırayım ameliyatla böyle yaşanmıyo

bugün için üstte durursa sevinirim.

 
nemli ortam bana iyi geliyor bu gibi durumlarda. burnum pek akmıyor, aksa da kolay çıkıyor. o yüzden nemlendirici aldım ve birkaç yıldır rahat rahat uyuyorum geceleri, burnum da çok tıkanmıyor.


  • turcino  (18.12.10 11:39:29) 
basıncı burnunun arkasına uyguluyorsa sinüslerin dolmuştur, tuzlu su çek burnuna.


  • :/  (18.12.10 11:39:32) 
denedim ama o kadar doluki burun deliğim ıslanıyo sadece girmiyo sinüslere
ve evet sinüsler over capacity şuan

  • seljax  (18.12.10 11:44:13) 
tonimer sprey ya da bepanthen. bepanthen'i sürdükten hemen sonra sümkürmeyin biraz bekleyin. bepanthen daha ucuza gelir tabi tonimer eşşek gibi pahalı. ayrıca bepanthen'in denediğim bütün burun nemlendiricilerden daha etkili olduğunu da ekleyeyim.


  • galadnikov  (18.12.10 11:49:40 ~ 11:50:41) 
buhar iyi geliyor. hatta bi ilacı vardı kaynar suya işte damlatıp buharı içinize çekince açıyodu. ben sadece buharla yapıyorum o bile fayda ediyor


  • paltar yuyan masin  (18.12.10 11:55:15) 
zor durumlarda otrivine sıkıyorsun sümüğe dair hiçbir şey kalmıyor..sık kullanmayınız..


  • purkinje  (18.12.10 11:59:16) 
yeni nesil bu muhteşem şeyi bilmiyor sanırım:

buğuseptil
  • darknum  (18.12.10 12:03:32) 
buğuseptil kesinlikle iyi gelir.
bi de okyanus suyu gibi bişey var burna sıkılan böyle deodorant büyüklüğünde. eczaneye onu sor. o da işe yarar. ama buğuseptil kadar değil.
bi kabın içine sıcak su doldurup içine bir kapak buğuseptil döküyosun, sonra büyük bi havlu alıp kafanı ve su dolu kabı içine alacak şekilde örtüyosun ki buhar odaya dağılmasın. öyle bi 10-15 dk duruyosun. her şey ymuuşuyor. hayat şapır şupur oluyor.
  • cisterna  (18.12.10 12:42:23 ~ 12:43:31) 
şimdi gidip deniyorum beklentilerimi baya büyüttünüz umarım bu sefer gol olur


  • seljax  (18.12.10 13:17:11) 
biraz mazosizm varsa ruhta mentol yagı tavsiye edebilirim. !!! Bir damlası bile cok sert geliyo. tavsiyem icinde hava olan enjektor ucuna dokundurup icindeki hava ile puskurtebilirsiniz.


  • sebeleleylek  (18.12.10 15:04:42) 
@sebeleleylek
şuan zaten mazoşitliğimin doruklarındayım. küçükken iğnesiz sırıngayla kan gelene kadar cektiğimi bile hatırlarım mentol yağı güzel fikir

  • seljax  (18.12.10 15:45:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.