[]

birden aklima geldi

abi amerika birlesik devletlerinde hic renault, fiat falan satilmiyormu yahu ? hic gormedim de. Hadi skodayi, ladayi gectim de :)




 
bu dediğiniz şey rize'ye neden çay ithal edilmiyor demek gibi bir şey. adamların gereksinimi yok ki, neden getirtsinler? kaliteli avrupa otomobilleri zaten giriyor ülkeye. renault, fiat düzeyindeki hatta çok daha iyi otomobilleri zaten kendileri üretiyorlar ve gereksinim duymuyorlar.


  • microfiction  (18.12.10 03:22:16) 
vakti zamaninda renault ve fiat--1970'ler--satilirdi ancak artik satilmiyor. Fiat'in Jeep'i iflasini takiben aldigini dusunursek, bir sekilde satiliyor olabilir manasini cikarabilir miyiz?


  • topal barbunya  (18.12.10 03:26:20) 
@microfiction cok ilginc bir cevap. hocam o halde hondanin, toyotanin ne isi var amerikada? hadi mercedes, bmw, porsche anlariz da? kia satiliyor abi orda. hyundai var??


  • arnatuile  (18.12.10 03:37:32) 
adamların stratejisi bu yönde demek ki. duygusal bir sebep yok ortada. pazar dağılımı bu şekilde olmuş. japonyada da chevrolet yok. bizde de saturn yok, gmc yok.


  • sttc  (18.12.10 03:43:38) 
tamamen pazarlama stratejisi reno fiyat dedigin firmalar dünya otomotiv sektörünün yarısına sahipler.
amerikalılar nasıl araba severler yüksek motorlu yada yüksek performans arabaları. bunu yapan kimler var örnek ferrrari. ferrari kimin fiatın.
zaten düşük yakıtlı araç sektörü uzakdogu araçlarının elinde oldugunuda düşünürsek fiat adı altında kaçtane performans aracı var?
bunlar düz mantıkla kurulmuş cümlelerdir. ama fiat amerika gibi bir pazarı boş bırakmamıştır zaten arkadaşta (topal barbunya) yazmış jeepi almış.

ha dersen neden toros yok şahin yok onu da satmanın imkanı yok o adamlara. ama hatırladıgım kadarıyla bi program vardı ucuza araba alıp adam ediyorlardı onda bir keresinde uno görmüşlügüm var.
  • exodia  (18.12.10 04:54:43 ~ 04:56:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.