[]

[ monitor ] 85 Hz 'e çıkamamak

Biliyorum ki bi yazılım kullanarak 60 hz den 85 hz e çıkarım ama bu uygun mudur? windows un ayarlarında şu an ki çözünürlüğüm için 1280 x 960 (ve 20 inch monitor) en çok 60 hz uygun görülmüş.. neden daha yüksek değil? :(

edit: monitör ve ekran kartı sürücüleri son fites (version)


 
önemsiz gözükse de başta göze monitörlerin yanında gelen cdler bu sorunu çözebiliyor bazen. kolay gelsin


  • prodeq  (25.01.08 09:22:20) 
windows'un listelediği tarama frekansının üstüne çıkmak mümkün ama makbul birşey değil. crt tarama devreleri ve tüp belirliyor bu frekansı.


  • nop  (25.01.08 09:37:02) 
LCD için 60 hz uygundur. Rahatsız olmuyorsanız değiştirmeye gerek yok.


  • paranormal  (25.01.08 12:03:12) 
LCDlerde ekran yenilemesinde ledler o sönmediği için 60Hz yeterlidir. CRTlerde çıkabildiğin kadar çıkman iyi oluyor çünkü aslında ekrandaki görüntüyü çizen şey sürekli ekranı tarıyor. Tarama ne kadar hızlı ise o kadar titreşimsiz bir görüntü alırsınız.
LCD desteklemiyorsa zorla çıkarmak imkansızdır. Siz çıkardınız sansanız bile ekran kaç Hz ise orada gösterir.

  • compumaster  (25.01.08 23:04:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.