[]

Uyandıktan sonra zaman-mekan kavramını hatırlayamamak

Uyanıyorsunuz fakat bir süre (birkaç dakika diyelim) hangi zamanda, nerede olduğunu çıkartamıyorsunuz. Ben kimim, hangi yıldayız, dün ne yaptım, bugün ne yapacağım düşünceleri dolanıp duruyor. Bu nedir? Tıbbi bir sorun mudur yoksa olur mu öyle herkese?




 
valla ben mevzunun uzmanı değilim de, bikaç dakka sürüyosa hakkaten bi yamukluk olması lazım bence. beynin bi bölgesi geç ısınıyo heralde :)


  • unexpected error  (17.12.10 22:13:20) 
akşamüstü uykuya dalarsanız olabilir bazen.


  • shortedsnyper  (17.12.10 22:14:39) 
eğer sürekli oluyorsa "dementia" ve "delirium" durumlarını bir gözden geçirin. onun dışında d vitamini eksikliğine de odaklanabilirsiniz. doktora danışın ama siz.


  • ermanen  (17.12.10 22:15:11) 
hacı biraz daha açsana? mesela elini yüzünü yıkamaya gidicen gidemiyor musun? ya da uyanıp yataktan kalkıncaya kadar mı algın bozuk durumda kalıyor?

yoksa yani uyanma aşamasında neredeyim ben lan gibilerinden diye düşünmek normal yani. uykun uzun sürdüyse, derin bir uykundan uyandıysan böyle düşünme ihtimalin de artar. onun haricinde rüya ile uyanıklık arasında gelgitler yaşanıyorken de zaman-mekan algısı bozuluyor. gerçek mi rüya mı algılayamıyorsun falan. eğer biraz daha durumunu spesifik olarak anlatırsan yardımcı olacak arkadaşlar artar.
  • baldur  (17.12.10 22:22:40) 
şöyle ki:
uyanıyorum hemen diyorum bugün ne? niye uyandım? saate takvime bakıyorum bugünün hayatımda ne olduğunu kavramaya çalışıyorum. televizyonu açıyorum hemen o günün ne olduğunu anlamak için ve haberler sayesinde ya da masamdaki eşyalardan jeton düşüyor genellikle. hep hatırlatıcı bir şey olduğu için hatırlıyorum ama odada bir şey olmasa iyi bir düşünürüm sanırım bugün ne, ne yapıyorum ben diye.

işletim sistemi geç açılıyor ama sonrasında tıkır tıkır çalışıyor :D
  • turcino  (17.12.10 22:38:18) 
normaldir. uyandırma hormonunun kısa etkisi olduğunu düşünüyorum.


  • kediebesi  (17.12.10 23:33:14) 
bir kaç dakika sürüyorsa eğer format vakti gelmiş demektir :)

hayatın tek düze ise, zamandan bağımsız yaşıyorsan, ptesi ile cuma arasında hiçbir fark yoksa, hayat enerjin düşükse, heyecanını yitirdiysen bir şeyleri değiştirmelisin.

ben de uyandıktan sonra 10-15 sn windows un açılmasını beklerim. beni uyandıranın kim olduğunu çıkaramam. hatta valide şöyle der: "seni uyandırırken tırsıyorum, gözlerini fal taşı gibi açıp benim kim olduğumu çıkarmaya çalışıyosun, o halini görünce yüreğim hopluyo".
baba evimi yoksa kendi evim mi yoksa başka bir yer mi uyandığımı anlayamam. ama en fazla 10 sn sürer.
kısaca hayatına fark katmaya çalış, heyecan duyduğun şeylere yönel.
  • titiz  (17.12.10 23:58:24) 
bana hiç olmadı bugüne kadar. başka birinin evinde, okulda koltuk sandalye üstlerinde, işyerinde masamın üstünde, otobüste trende uçakta, ve hatta kafede arkadaşlarım otururken... nerde uyursam uyuyayım uyanır uyanmaz durumu idrak ederim, hatta etmem çünkü zaten biliyorumdur. bence bir nöroloğa git sor durumu.


  • tryit  (18.12.10 02:58:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.