[]

Köpek maması

köpekler cinslerine göre mama secerler mi? onlar seçmese de biz onlar icin secmeli miyiz. ne bulursa yiyebilen bir kopegim var kısa bir süredir. özel marka renk tad ayırmadan ucuzundan kaliteli bir mama almalı mıyım? yoksa eskisinden vazgeçmemeli miyim. (yeniyim bu işlerde)




 
Köpeğin cinsini bilmemekle beraber, eğer özel bir beslenme tipi belirlemezseniz -yani günde şu kadar protein alacak şu kadar karbonhidrat- mutlaka kuru mama ile beslemeniz gerekir. Köpeklerin -maalesef- ömrünü belirleyen iki şeyden biridir beslenmesi -diğeri egzersiz-. Evden verdiğiniz yemek artığı, ekmek (ki köpekler için alerjinin bir numaralı sebebidir), kemik (bu da bağırsak yırtılmasına sebep olduğu için çok tehlikeli), vs. köpeğinizin ömrünü kısaltır.Ölümlerine sebep olan şeker/çikolata ikilisinden bahsetmeme gerek bile yok. Kaliteli mama derseniz, Nestle Pro Plan, ucuz yollu ama kalite derseniz de weblebi.com gibi sitelerden getirtebileceğiniz Acana 'yı tavsiye ederim. Marketlerde satılan Pedigree, Goody (ki Türk markasıdır, uzak durun) gibi, köpek besleyenler tarafından 'market maması' diye tabir edilen mamalardan da uzak durmanızı tavsiye ederim.Köpeğin sadece midesini şişirir. Besin değerleri yok gibi bişiy. Kuçu beslemeye yeni başladım diyorsanız, www.kopekistan.com ve www.havhav.com size çoook yardımcı olur. Onun dışında istediğiniz herşeyi, herzaman bana da sorabilirsiniz.. :)


  • l goshin  (24.01.08 23:55:32) 
www.rottder.org.tr bundan dışında beslenmeyle ilgili başka ka
tegoriler de var, onlara da bir göz atın isterseniz. Mesela, çok miktarda soğan ya da sarmısak yemenin bir köpeği zehirlediğini öğrendiğimde çok şaşırmıştım.
Not: Köpeğiniz büyük ya da dev ırksa mama seçimi çok çok önemli hele de gelişme yaşlarında.. Bir de yaşlılık dönemlerinde ama aslında tüm hayatı boyunca önemli.
Not: Büyük bi şehirde yaşamıyorsanız ve mama bulmakta zorlanırsanız diye, yıllardır kullandığım bir online petshop'um var. 70 ytl nin üzerindeki alışverişlerde kargo ücretsiz. belki lazım olur diye onu da yazdım. www.zureyfa.com
Tekrar not: Ne verirseniz yemesine karşın, iyi besleyerek gelişme dönemi ve yaşlandığında oluşacak bir çok hastalığa engel olabilirsiniz. Burdan bakınca sevdiklerimiz için ' yemeyip yedirmek' gerekiyor :)
  • pyro clustic flow  (25.01.08 08:53:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.