[]

dinler tarihi

tüm inanç sistemlerinin doğuşunu ve hangisinin hangisinden esinlendiğini iyi anlatan kitap arıyorum. (türkçe)




 
Türkçe bulman çok zor dostum tabu konu.


  • ikinci ihtimal  (17.12.10 12:38:19) 
dost yayınları'nın dinler üzerine kitabı var ama istediğiniz kadar kapsamlı değil. yine de okunabilir.


  • cro magnon  (17.12.10 13:03:01) 
  • balik kraker  (17.12.10 13:12:08) 
Mircea Eliade vardır, olayın piri gibi biridir.
kitap.antoloji.com

  • jesterdvine  (17.12.10 13:12:29 ~ 13:22:01) 
turan dursun'un kitaplarına bak. laf arasında verir birkaç bilgi; genel olarak bunun üzerine yoğunlaşmış değildir.


  • tebelles  (17.12.10 15:31:52) 
nası bulunmasın türkiye'de? tabu falan değil, ne yaptınız? zibilyon tane kitap bulabilirsin. Verilenler ağır kaçarsa, tüfek mikrop çelik, tanrıların arabaları veya ismail gibi daha rahat şeylerden genel fikir edinebilirsin.


  • manfool  (17.12.10 15:46:38) 
Kesinlikle Mircea Eliade derim. Sizin aradığınız kitap(lar) ona ait. Kendisi zaten dinler tarihinin en önemli akademisyenlerinin başında geliyor. Türkçe kaynak bulman çok zor, tabu bu konu diyenler hiç kitap okumuyor sanırım. Orhan Hançerlioğlu'nun kitabı da bir dinler tarihi kitabı değildir, edinebileceğiniz bilgi kısıtlıdır. Aynı biçimde felsefeye giriş kitapları da öyle. Turan Dursun, iyidir hoştur ama daha çok İslamiyet'e tanrıtanımaz bakışla eleştiri getirmeye çalışan kitaplardır. Aradığınızı bulamazsınız.

İşte Mircea Eliade'nin dinler tarihiyle ilgili külliyatından temel dinler tarihi dizisi:

Dinler Tarihine Giriş
www.idefix.com

Dinsel İnançlar ve Düşünceler Tarihi-1
www.idefix.com


Dinsel İnançlar ve Düşünceler Tarihi-2
www.idefix.com

Dinsel İnançlar ve Düşünceler Tarihi-3
www.idefix.com

Aradığınız her şey bu kitaplarda var. Eğer Mircea Eliade'nin dinler tarihiyle ilgili daha özgül konulardaki kitaplarını da merak ediyorsanız ahanda şurada:

www.idefix.com

Bunlar dışında bir sürü ayrıntıda kalan kitap var. Sözgelimi Muazzez İlmiye Çığ'ın Kuran'ın Sümer ve Babil'deki kökenleri gibi kitapları var. İdefix'te dinler tarihi diye arayınca böylesi zibilyon tane sonuç çıkıyor. Ahanda:
www.idefix.com
  • microfiction  (17.12.10 19:51:31 ~ 19:51:46) 
çok kapsamlı irdelemese de muazzez ilmiye çığ teyzenin kitaplarına bakabilirsin. sümerlerle olan bağlantıyı yeterince iyi işliyor.


  • unexpected error  (17.12.10 23:14:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.