[]

elektriğin tarihsel gelişimiyle ilgili ödev

1.Elektriğin tarihsel gelişimi
1.1.Eski çağ
1.2.Orta çağ
1.3.Yeni çağ ve Günümüz
2.Bilim adamları ve buluşları
2.1.Faraday
2.2.Tesla
.........
3.Elektriğin kullanım alanları
3.1.Enerji
3.2.Elektrik makinaları
3.2.1.Elektrik motorları (Sanayide)
3.2.2.Raylı sistemler
3.2.3.Araçlar (Yeni teknoloji)
3.3.Elektronik aletler
4.Elektrik Elde etme yöntemleri
4.1.Hidroelektrik santralleri
4.2.Termik santraller
4.3.Nükleer santraller
4.4.Rüzgar santralleri
4.5.Alternatif yöntemler
5.Elektrik enerjisi iletim yöntemleri
5.1.Yüksek gerilim hatları
5.2.HVDC (Yüksek Gerilimli Doğru Akım) ile iletim

yaklaşık 90 sayfa sürmesi gerekiyor ödevimin. konu başlıklarını bu şekilde ayarladım. fakat ilk girişi nasıl yapmalıyım? elektrik nasıl bulundu olarak mı yoksa elektrik nedir ile mi?

yoksa eski çağdan günümüze kadar zamanda yapılan gelişmeleri yazdığımda elektrik nedir kendisi çıkar mı ortaya?

daha sonra, bu yazdığım konu başlıklarına ilave edilebilecek başlıkları yazarsanız sevirinim.

ek olarak, bilim adamları ve buluşları diye konu çıkardım(sadece faraday ve tesla yazdım başlık olarak, dahasını ekleyeceğim). yeni çağda yapılanları anlatırken onların isimleri geçicek ama basit olarak, tek cümleyle. bilim adamları başlığına geldiğimde mesela tesla'yı anlatırken geniş olarak anlatacağım, fakat aynı şeyler geçicek, bu sorun olur mu sizce?

 
elektriğin ne olduğunu basitçe yazarsın başta, sonra nasıl bulunduğuna girersin. yazdıkça zaten elektriğin ne olduğu iyice anlaşılır.

etimolojisinden bahsedebilirsin mesela:
www.nisanyansozluk.com

elektrik konusunda, daha önemli bilimadamları hakkında daha fazla yazman daha iyi tabi ki. sorun olmaz.

eletrik yükü, elektrik akımı, elektrik alanı, eletrik potansiyeli, voltaj, elektromagnetizm ve elektrik devrelerinden de bahsedebilirsin.

bilimadamları ve buluşları kısmı tarihsel gelişimde yazılabilir. ayrı başlığa gerek yok gibi. tabi 90 sayfa yazacaksan ek başlıklar işe yarayabilir.
  • ermanen  (17.12.10 11:38:53 ~ 11:55:35) 
Tarihsel gelişiminden girersin sonra ilgi çekmesi için tesla-edison ilişkisini anlatırsın. Teknik detaylar bir süre sonra kafa bulandırıcı oluyor, araları eğlenceli hikayelerle süslersin. Misal tesadüfen bulunan icatları anlatırsın. Mikrodalga hakkındaki klişe hikaye, slikon kristaline gerilim verildiğinde bazı bölgelerin parlamasından LED in ilk adımlarının atılması vs vs...


  • kimlanbu  (17.12.10 12:20:31) 
Bana kalırsa insanların elektriği keşfetmeden önce onun etkileriyle karşılaşmalarını konu alarak başlayabilirsiniz, yani doğal mıknatıslar, manyetik alan gibi şeylerden bahsedebilir (hatta eski dini yazıtlarda falan manyetikten isim verilmeden bahsedilmiş, oraları bile kurcalayabilirsiniz), daha sonra yavaştan elektriğin kendisinin keşfedilmesi ve kullanılması, dc-ac, elektromanyetik, derken yarı iletkenlere kadar gelebilirsiniz.


  • johan sebastian  (17.12.10 13:08:53) 
panpa eski cag fln oralarda elektrik yoktu


  • bryan fury  (17.12.10 18:21:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.