[]

DCR (Dual Currency Repo) nedir can'lar?

boyle mis'al vererek example-oriented anlatan bi can olsa ne ho$ olukdur ...

niye yapilir , faydasi nedir?


nacizane benim aklima, dealer acisindan bakarsak, security'yi euro olarak satti. ama ali$ taahhudunde dolar olarak alacak demek sanki..
boylece ali$ taahhudunde bulundugu tarihde, $ cinsinden borcu var ise, hedge ediyo, foreign exchange risk'i.

mantikli mi benim aciklama?

 
www.tskb.com.tr

Kurtarır mı bu bilmiyorum, hiç yoktan iyi olsa gerek.
  • skatheist  (17.12.10 12:17:47) 
kurtarmiyo ama sagol...


  • rusdemezale  (17.12.10 17:20:28) 
Dual Currency Bond ile benzer mantıkta olabilir mi? yoksa işleyişi farklı mı tümüyle? Diğer linkten farklı gibi duruyor zira. Benzer ise DCBler hakkında bilgi arat zaten bulursun ve evet temelinde fx exposureı hedge etmek için yapılıyor haliyle. DCB örneği vermek istersek atıyorum şirketinin elde ettiği gerli yen üzerinden japonyaya ihracat yaptığın için sen de amerikalı bir şirketsin, haliyle bu exposureı istemiyor olabilirsin. kaldı ki yen bazında veya hibrid finansmanın daha ucuza da gelebilir vs. Eğer mantığı hiç benzemiyorsa boşa anlattırdın bana şimdi:)


  • allanz  (17.12.10 21:30:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.