[]

Hangi kompakt fotoğraf makinesi?

Yaklaşık 6 yıldır kahrımı çekmiş olan Olympus C760 UZ makinemi yenisiyle değiştirmek istiyorum. SLR olabilirdi ancak büyük boyutu ve yüklü masrafı ile düşünmüyorum. SLR alsam rahat 2500 lira harcarım o yüzden kalsın.

Şu anki makinem 3.2 MP, 10x optik zoom yapabiliyor. Günlük 100 fotoğraf ancak çekmekte ve çekerken karta yazması, odaklama için geçen süresi bana göre oldukça uzun. Boyutları da biraz büyük ama yine de kabul edilebilir düzeyde. www.letsgodigital.org adresinde teknik bilgileri var.

Yeni makine bundan daha hızlı odaklama, çekim yapabilmeli ve pil ömrü çok daha iyi olmalı. En azından günde 200 fotoğrafı rahatça çektiğimde bitmesin. Boyutları küçük olursa pek güzel olur ama olamıyorsa bundan da pek büyük olmasın. Fotoğraf kalitesi tabi ki iyi olmalı, özellikle loş ışıklı çekimlerde. Şu an yeni çıkan makinelere baktığımda genel çekim kalitesi benimkiyle nerdeyse aynı. Daha iyi olan bir tek Panasonic FZ38 gördüm.

Bu bilgiler ışığında tavsiye edebileceğiniz kompakt makineler hangileridir? Fiyat da en fazla 1000 lira olsun. Bu kadar vermem ama bir yerde kampanyaya denk gelirsem daha uygun fiyata alınabilir.

 
canon s90 digital photo ve practical photoraphy tarafından 2010 un en yi kompaktı seçildi. bunların ahricinde canon g10 g11 g12 gibi modeller

nikon p6000 - p6100 p7000 gibi modelelre de bakabilirsiniz. fakat pahalı işler bunlare.
  • cedric tweedledee  (16.12.10 23:03:00) 
fujifilm finepix f300exr 15x zoomv ar. pro focus 360 panaroma gibi özellikleri var.

param olsa ben gider canon g12 alırdım. 28-140 mm obektif, hd video özelliği, raw formatında çekim, normalden daha büyük sensör. ama pahalı alet tabi.
  • cedric tweedledee  (17.12.10 11:55:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.