[]

patent için

şimdi aklıma bir fikir geldi mesela, belli bir konsepte dayanan bir internet sitesi açmak istiyorum. patentini almazsam bu konseptin ben açtıktan sonra diğerleri de bu tarz siteler açabilir mi benim iznim olmadan? peki böyle bir şeyin patenti alınabilir mi? alınırsa istanbul'da nereye başvurmak gerekir?

(ileride filmim çekilirse ekşi duyuru da görünür filmde merak etmeyin kankalar)


 
öyle bir konseptin pat patentini alabileceğini sanmam farklı bir teknoloji vs değilse yarattığın, alsan bile çok fazla şekilde bu aşılabilir yani patent var diye seni koruyacak diye bir şey yok. eğer zaten o kadar iyi bir konsept ise bunu ilk yapan avantajın olacaktır hep, markalaşırsın vs. hemen hemen her girişimcide olan fikrimi çalarlar korkusu sendeki de.


  • allanz  (15.12.10 23:03:47) 
parlak fikirlerin adamı, girişimci falan değilim. bir anda aklıma geldi ve "vay be, olur mu be" diye yazdım bir kenara. belki de bir yerden duydum lan şimdi işkillendim. neyse şimdi bunu hayata geçiremeden ölmek istemiyorum (beklentiyi çok yükselttim) farklı bir teknoloji falan da değil, olmaz mı yani şimdi internet üzerinden daha önce yapılmamış herhangi bir şeyin patenti alınamaz he mi?


  • tebelles  (15.12.10 23:07:53) 
www.turkpatent.gov.tr al abi burdan öğren. ama patentini aldığın bir şeyin kopyalanıp kopyalanmadığını takip etmezler, o iş sana kalmış, rastlarsan o tip bir şeye senin ihbar etmen gerek.


  • elenika  (15.12.10 23:13:19) 
öncelikle öyle bir fikrin burada ya da dışarıda aynının yapılıp yapılmadığını iyice araştır. sonra patente para döktükten sonra yıllardır aynı tarz bir fikrin-ya da mamülün senden önce uygulanmış olduğunu görüp hayal kırıklığına uğramazsın en azından.


  • trawmatolog  (16.12.10 01:17:14) 
internet sitesi için Türkiye'de patent alman öyle zor ki... bu ancak internet siten teknik bir sorunu çözüyorsa mümkün.

Ama ABD'de dersen, her türlü...
  • babilbaligi  (16.12.10 14:53:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.