[]

Paypal'da dolandırıcılık mağduru olduğumu bir türlü anlatamıyorum:( Yardım!

Herkese merhabalar,

Sorunum vahim dostlar!.. :(

Birkaç yıldır paypal hesabım var ve sorunsuzca kullanıyordum. Fakat nasıl oldu bilmiyorum, muhtemelen bir şekilde şifrem çalındı veya hesabım hacklendi, 1-2 Ekim 2010'da birileri yabancı birkaç kişinin hesabından ödeme göndermiş ve paralar geldiği gibi kendi kredi kartına transfer etmiş.
Ben bunu tesadüfen maillerime bakarken farkettim ve anında Paypal İletişim Merkezi üzerinden hesabım üzerinde yetkisiz işlemler yapıldığına dair transaction numaralarıyla birlikte claim report gönderdim. Fakat gayet klasik bir cevap maili aldım: Şurdan şuraya girin, şuraya yazın vs.. Ya kardeşim yetkisiz işlem bildiriyorum anuakoyim, bi önlem alın, inceleyin! Yok..

Sonra gelen mailde yazdığı gibi tekrar yolladım aynı raporu. Birkaç gün cevap bekledim fakat tık yok. "Bakın, şu şu kişilerden hesabıma para transferi yapılıp sonra da bana ait olmayan, son 4 hanesi xxxx olan bir kredi kartına gönderilmiş" diye yazdım da yazdım ama Paypal'den hiçbir hareket yok!..

Bir süre daha geçti. Diğer mağdur şahıslardan bir tanesi kendi hesabından yetkisiz olarak işlem yapıldığını iddia edip claim açmış. Haliyle Paypal da benim hesabıma yapılan ödemeleri iptal edip (bakiyemi -161,15 $'a düşürüp)şahsa parasını iade etmiş.
Bu olay üzerine ben tekrar bir report gönderdim; "size daha önce şu şu tarihlerde de report göndermiştim, ben de mağdurum. Bu şahıstan başka şu şu şahsa da şu kadar para gönderilmiş ama bu işlemler benim iznim ve bilgim olmadan yapılmıştır vs" diye ama buna da cevap yok!..

Ve beklediğim gibi yaklaşık bir 15 gün sonra diğer şahıs da claim açtı, ve paypal ona da parasını iade etti..

Bu arada benim yolladığım reportlar en az 4-5'i buldu, ama hiçbirine bir cevap alamadım. Adamlara iletişim bilgilerimi veriyorum, olayı anlatıyorum, ben de mağdurum diyorum ama yok mnakoyim! Adamların zerre zkinde değil..

Velhasılıkelam, şu anda bakiyem -326,00 $ ve şerefsiz paypal sürekli "paypal bakiyeniz eksi bakiyededir, lütfen hesabınızla ilgileniniz, para transfer ediniz, en az 0'a çekiniz" diye haftada bir mail atıp duruyor.

Mağdur durumdayım ama bir türlü derdimi anlatamıyorum! :( Bu olayı çözmemin başka bir yolu var mıdır?
Yasal yollara mı başvurmalıyım? Öyleyse bile uluslararası organize dolandırıcılık mevzusu gibi birşey bu; nerden nasıl bulacağım böyle bir davaya bakacak avukatı? Kaldı ki bulsam bile epey pahalıya patlayacak o da.. :-/

Allahım, Ayyıldız Tim'i salmak lazım aslında bu şerefsizlerin üzerine. Türk'üm diye mi sözüme güvenilmiyor, nedir yani?... =/

Resmen boka batmış durumdayım. Her türlü fikre, öneriye açığım. Lütfen esirgemeyin.

Teşekkürler..

 
anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım.

eğer paypal hesabından çekilen para, hesabında tanımlanan karttan çekildiyse hemen bankan ile iletişime geç ve izinsiz para transferi olduğunu bildir. senden dilekçe yazmanı isteyeceklerdir ancak para çekimi üzerinden 15 gün geçtiyse bu opsiyon için geç.

eğer paypal hesabından çekilen para, paypal hesabında hazır olan bakiyeden çekildiyse ve paypal bu kadar itirazına muhatap olmuyorsa kesinlikle ama kesilikle eksi bakiyeyi geri ödeme. bildiğim kadarıyla resmi olarak sana bir yaptırım uygulayamazlar çünkü imza yada elektronik imza kullanılmıyor. böyle davranmalarının sebebi, senin türk, diğer madurların amerikalı olması olabilir. zamanla senin sorununu çözme konusunda adım atacaklardır.
  • score  (15.12.10 20:43:38 ~ 20:52:34) 
dava acma isini unut, paypal banka statusunde degil. on binlerce kisinin hesabini istedigi gibi dondurup paralarina el koyabiliyor kimse dava filan acamiyor.


  • bydlo  (15.12.10 21:07:32) 
öncelikle cevaplar için sağolun.

konuya biraz daha açıklık getireyim..

benim paypal hesabımda tanımlı bir bonus card'ım vardı ama 1 sene önce ben ben o kartı iptal ettirmiştim zaten. o yüzden benden para mara çekemezler.

ayrıca durum şu:
dolandırıcı şahıs 2-3 kişinin hesabından benim hesabıma para aktarıp, aktardığı paraları benim hesabım üzerinden kendi kredi kartına yollamış. (benden para çıkışı falan yok yani) sadece köprü vazifesi görmüş benim hesap.
onu da muhtemelen benim hesaptaki karttan para çekemediği için yapmıştır. yani ben öyle tahmin ediyorum..
hesabıma 'benim isim ve adres bilgilerimle' kendi kartını eklemiş, oraya yollamış paraları.

zaten paypal'a yazdığım son reportlarda bu kartın bana ait olmadığını; kartın ait olduğu bankayla iletişime geçilmesi-araştırılması halinde bunu kendilerinin de göreceğini yazdım. ama dediğim gibi, paypal cephesinden benim lehime en ufak bir hareket yok!..
  • mortanius  (15.12.10 21:42:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.