[]

Avukatlar ekran başına

Selamlar...

İnternetteki bir ilandan yola çıkarak "sıfır" fotoğraf makinesi aldım, acı bir tecrübeyle (git: 201493) makinenin baya baya kullanılmış olduğunu (50 bin shutter) öğrendim.

Şimdi aldığım kişiyle az çok görüşmüşlüğümüz var, makineyi geri alarak parayı iade edecek gibi görünüyor. Kötü niyetli olmadığını biliyorum (zannediyorum ya da).

Ne olur ne olmaz diye, verdiği ilanın capsini aldım. İlanda telefon numarası da var. Tabi elimde, makineyi ondan aldığıma dair bi şey yok. Olur da aramızda problem çıkarsa, bu capsle dava falan açabilir miyim?

50 bin shutter'daki makineyi nasıl sıfır diye alırsın diyen fotoğrafçıya not: Aldığımda fotoğrafçılık hakkında hiçbir bilgim yoktu, çok iyi bilen (ünlem) bir arkadaşım inceleyip aldı.

Birbirini kazıklayanların Allah belasını versin. Evet.

 
6 ay önce aldıysanız satıcının insafına kalmışsınız bence maalesef.6 ayda 50000 çekim yapmak pek de zor değil çünkü.
-hukukçu değilim-

  • p a t r i o t  (15.12.10 18:11:32) 
bu bşr ayıptır. (hukuki bir ayıp). önemli olan aldığında bunun tespit edebilme imkanınızın olup olmadığı ve satın alma tarihinden önce bu çekimlerin yapılabildiğinin tespiti yapılabiliyorsabiraz umut var diyebilirim. satın aldığınız yer bir genel satıcı değil de; şahıs ise tüketiciyi kouyan kanunlarla değil; borçlar hukukunun hükümlerine göre alabilirsiniz. sonuçta aracı olan site (sahib,nden.com gibi) kendilerini sorumlulu tutmayacak sözleşmelerle bu ilanı verdiriyorlar.
yani durumunuz biraz zor diyebilirim şahıs ise.

  • ground  (15.12.10 19:45:43) 
bir ürün aldınız, eğer ayıplı çıkarsa 30 gün içinde bu ayıba binaen iade talep edebilirsiniz.

eğer gizli ayıp söz konusu ise 30 günlük süre sizi bağlamaz.

sizin meseleniz ayıbı ispatlamak, sizin durumunuzda bu zor görünüyor. mahkemeye giderseniz makineyi aldığınızda kullanılmış olduğunu anlamak için bilirkişi tayin edilir muhtemelen.

hukukçu değilim, kilometresi ile oynanmış bir araç ile alakalı 4 sene mahkemelerde sürünüp aracı geri verip parasını alabilmiştim. o süreçte öğrendim bunları.

zor ve pişman edecek bir süreç. mahkeme ruh sağlığınızı bozabilir. ki sizin durumunuzda ayıbın ispatı benimkinde çok daha zor, bende kapı gibi servis kayıtları vardı ve ona rağmen bilirkişi atandı, 4 yıl sürdü. tüm masrafları ben ödedim, mahkemeyi kazanınca geri alabildim. 2000+TL paranız cebinizde yoksa başlamayın...

mahkeme kozunu heybede tutup uzlaşmaya çalışın. ya da bir hakem heyetine danışın. (kaymakalmlıklarda mevcut)
  • hacipsilo  (15.12.10 21:01:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.