[]

patates haşlamaca-püre

selamlar,

patates püreleme niyetindeyim.

haşlama esnasında ve sonrasında neler yapmalıyım?
püf noktalar?
özel tarifler?
tavsiyeler vs?

teşekkürler...

 
Efendim patateslerimizi haşladıktan sonra çatal vb bir alet yardımıyla eziyoruz, iyice eziyoruz ki kıvamı pürüzsüz olsun.

Bir tencere/tavada bir dolu yemek kaşığı margarin varsa tereyağını eritiyoruz içine dilediğimiz kadar tuz ve yarım su bardağı süt koyuyoruz.

En sonunda ezdiğimiz patatesleri de tencereye ekleyip macun kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.

İstediğimiz kıvama gelen patatesin içine envai çeşit peynir rendeleyip, üzerine salçalı naneli kırmızı biberli (mantı sosu gibi) bir sos döküp, dereotu/maydonoz gibi taze otlarla da lezzetlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaynak: Ben:)
  • aslıgibidir  (14.12.10 16:32:07) 
patatesi iyice yikayin ve buyuklerse 2ye 3e bolun oyle kaynatin..tuz koymayin.
sonra pismis mi acaba diye catal batirin ara ara.
pistikten sonra kabugunu soyun, az biraz tuz,sut ve kasar peyniri koyarak, el blenderindaki ezen aparat ile kaymak kivamina gelinceye kadar ezin..
afiyetler olsun.. canim cekti evet.
  • purkinje  (14.12.10 16:33:20) 
patatesleri soyup büyük parçalar halinde kesip suya tuz atarak haşlayın. pürenin içine süt koymayı unutmayın.


  • emininsel  (14.12.10 16:33:44) 
patatesleri haslamadan once soyun, boylece elleriniz yana yana soymak zorunda kalmazsiniz. guzelce haslayin, iyice ezin. sonra bir tencereye biraz tereyagi koyup altini yakin. erisin, patatesi ekleyin, istege gore kirmizibiber, karabiber, tuz serpin. azar azar sut ekleyerek karistirin.bol sutlu gusel olur. kivamini isteginize gore ayarlayin. afiyet olsun.


  • freefroglet  (14.12.10 16:34:27) 
haşlanmış patatesi pıt diye soymak için:
www.videojug.com

  • kasik yok ulan  (14.12.10 17:53:18) 
haşlanmış patatesleri soyup blendır yardımıyla ezin. önce tereyap sonra krema koyup yedirin. hemen arkasıdan rendelenmiş kaşar ve tuz ekleyin.afiyet olsun


  • şaşkın  (14.12.10 21:07:45) 
1-püre yapmak üzere haşlanan patates asla soyulmaz, bölünmez. kabuklu olmalı. hatta olmuş mu diye kontrol ederken çatalla filan deşmeyi de abartmayın. nişasta kaybettirmeyin patatese.

2-elle püre yapın. asla elektrikli alet kullanmayın.

3-tereyağı!

4-arzu ettiğiniz ölçüde krema. (süt değil)

5-tuz+karabiber (muskat ve beyaz biber de girebilir)
  • cereal killer  (14.12.10 22:02:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.