[]

Web siteme ping atıyorum pong alamıyorum

Yazdığım programla haftalardır sorunsuz şekilde 5 saniyede bir ping attığım ve ortalama 200ms'de cevap aldığım web sitem, bugün cozuttu. Attığım pinglerin büyük kısmı zaman aşımına uğruyor. Oysa web sitesi sorunsuz şekilde açılıyor. cmd'den ping komutunu kullanınca da sonuç aynı. Neden olabilir?




 
firewall'dir? tracert biraz daha neden cevap vermedigini soyler.


  • compumaster  (23.01.08 18:33:33) 
Bazı sunucular ping'i engeller. Bazı ateş duvarları da bunu yapar. Sunucunda ayar değişikliği olmuş olabilir.

Ayrıca sunucunun olduğu verimerkezinde (BurstNet veya LayeredTech mesela) packet loss (paket kaybı diye mi kullanıyorlar Türkçe?) sorunları olabilir.

Sen site adresini verirsen bi de ben bakabilirim. Ayrıca uptime kontrolü yapıyorsan 5 saniyede bir değil 1 dakikada bir yap. Çünkü bazı sunucu ayarları o sıklıkta yapılan bağlantıları saldırı olarak algılayıp engelleyebilir.
  • harzem  (23.01.08 18:38:39) 
cevaplar için teşekkürler. diyorum ya, bugüne kadar başarıyla kullanıyordum. 5 saniyede bir ping atmam sorun olmuyordu. firewall ayarlarımı da uygun şekilde yaptığımdan, firewall da sorun değil.

ayrıca tüm ping'lerim de cevapsız kalıyor değil. ama her 10 ping'den en fazla 3'üne cevap aldığımı söyleyebilirim.

denediğim web adresi: prymesinister.com

------------------------------------------------------

Edit:
Delphi kodum da şöyle (koddan kaynaklanmadığından eminim ama, belki durumu daha iyi açıklar).

procedure TForm1.BaglantiKontrol(Sender: TObject);
begin
IdIcmpClient1.Host := 'prymesinister.com';
IdIcmpClient1.ReceiveTimeout := 500;
try
IdIcmpClient1.Ping;
except
StatusBar1.Panels[3].Text := 'Bağlı değil!';
end;
end;

(Süresi 5000ms olan bir Timer nesnesiyle çalıştırılıyor.)

------------------------------------------------------

Edit2:

Ping komutunu, FTP sunucusuna bağlanmadan önce internet bağlantısının ve sunucunun çalışır durumda olup olmadığını belirlemek için kullanıyorum.

------------------------------------------------------

Edit3:
www.prymesinister.com
  • actionary  (23.01.08 18:46:42) 
firewall dedigim, senin firewall'in degil harzem'in dedigi olan sunucunun firewall'i.. Bu arada resimdeki gibi bazen ping'e cevap verip bazen vermiyorsa, o zaman olay baska bir seydir. onu bilemeyecegim. Programinda ping atacagina, sunucunda bir dosyayi cek: get(prymesinister.com/index.html) gibi bir sey sonuc dondururse sunucun up'tir.


  • compumaster  (23.01.08 23:38:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.