[]

Harddisk kurtarma (Uzman yardımı lütfen)

500 gb'lık bir harddisk disk yönetiminden ham diske çevrilmiş. Dinamik diske dönüştürmeye çalıştırırken yanlışlıkla yapılmış sanırım. Şu an diske ulaşamıyoruz. Diski kurtarabilmemiz için ne yapmak gerekiyor? Hangi programlar bu iş için biçilmez kaftandır?

Bir de teknik serviste eleman biz bunu 200 dolara açıp bi işlem yaparız ama garantisi yok. Olmazsa bu iş bilgilerde sonsuza kadar gider diyorlar. Bu işlem nedir? Aslı astarı var mıdır yoksa bizi mi kekiyorlar? Saf buldular da ...... neyse girmiyim oralara.

Disk çok önemli. Ben bu işi başarırım usta diyenler varsa ticari anlamda da yardımcı olabilirler.

 
partition recovery adlı proğramı kullanabilirsiniz; www.partition-recovery.com adresinden cd image versiyonunu indirip (4.1mb) cd den boot ederseniz büyük ihtimal hdd eski haline gelecektir. aslında pekçok recovery proğramı var fakat partition recovery dosya kurtarmak yerine partitionı kurtardığı için daha kolay. dah önce aynı durumdan bir kaç derfa hayatımı kurtarmışlığı var. tabi bu sadece dosya sistemi bozulmuşsa geçerli, fiziksel bir hasar veya donanımsal bir hata varsa yazılım pek işe yaramaz.
edit: bilgilerin önemli olduğunu göz önüne alırsak, aynı sayfadaki kullanım kılavuzunu okumakta yarar var. ayrıca proğramın windows sürümleri hariç ücretsiz herhangi bir crack gerektirmiyor.

  • opteron  (23.01.08 15:21:48) 
easy recovery adlı programın tam sürümünü edinin. hdd ı bir bilgisayara baglayin. programi calistirip bu hdd ı gösterin. gerisi kolay.

büyük ihtimalle kurtarirsiniz verileri.
  • chavezding  (23.01.08 15:22:15) 
200 dolara kurtarma yapıyorlar. yaptıkları devre kartını değiştirip sonra belli başlı programlarla diski taramak tabi bu uzun sürüdüğü için o kadar para istiyorlar 16 saat sürdüğü oluyor. evde de yapılabilir bu olaylar ama piyasada bi ton program var hangisi en iyisi bilmek zor. adamlar hepsini aşağı yukarı denemiş tecrübe etmiştir tabi yinede garantisi yok. ben bi kere kurtarmıştım fiziksel olarak bozulan diski ama 2-3 gün uğraştırdı.


  • sourlemonade  (23.01.08 19:40:14) 
200$ vermeye hiç gerek yok.


  • chavezding  (23.01.08 19:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.