[]

AMD Athlon XP, SSE, SSE2 ve Linux

Merhaba,

Amd Athlon XP 2800 işlemcim var. Bunda galiba SSE var ama SSE2 yok. Bunlar acaba işletim sistemiyle de ilgili şeyler mi?

Asıl derdim şu: kullandığım bir yazılımın Windows sürümü artık SSE2 yoksa çalışmıyormuş. Linux için böyle bir şey yazılmamış.

Eve gidince deneyeceğim, ama dayanamadım. Linux'ta kullanabilecek miyim acaba?

"Biggest change for the Win32 version is the full utilization of SSE and SSE2 instructions for all floating point math which makes it considerably faster. At the same time this means that the Win32 version of LMMS 0.4.8 will not run on old machines that do not support SSE and SSE2 instructions."

 
şimdi bu teknolojiler değişiyor ya, 32 bitlik işletim sistemleri 64 bit oluyor, işlemcinin mimarisi çok büyük ölçüde değişiyor. şöyle bir şey söylersem daha fazla yardımcı olurum sanırım. işlemci 2 üzeri 32 tane veriyi bir seferde adreslerken 2 üzeri 64 biti adresleyebiliyor 64 bitte ve mikroişlemci instruction'ları da buna göre değişiyor. şöyle bir baktım, 2800+ diye bir model çıkarmış amd ve bu sse ve sse2 instructionlarını bunun mimarisine eklemiş ama linux'te çalışıp çalışmayacağı konusunda hangi programı çalıştırdığını bilmeden kimse kesin bir cevap veremez, en iyisi deneyip görmek. ama çok büyük ihtimalle bu instructionları windows için kullanıyorlarsa linux platformu için yazarken de kullanmışlardır.


  • uckac  (13.12.10 16:53:43 ~ 16:55:24) 
AMD'de SSE desteği olmamasına rağmen sanırım muadili olan 3DNow! var. İşlemci kaynaklı uyumsuzluklar son-kullanıcı seviyesinde sıkça rastlanan şeyler değil. Muhtemelen çalışacaktır. Yaptığınız altında belirtildiği gibi performansta kayıp olabilir.


  • archetype  (13.12.10 17:05:55) 
SSE ve 3DNow! varmış. Ama SSE2 olmadan çalışmıyor LMMS ve Psycle adlı açık kaynak müzik yazılımları. Bakalım, Linux'ta çalışır inşallah.


  • fadetoreality  (13.12.10 19:20:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.