[]

CD-DVD siz işletim sistemi kurmak

Merhaba,

Yine ben ve yeni bir acer marka laptop problemi ile karşı karşıyayım.

Bir kaç gün önce bilgisayarımı formatlamıştım harici bir dvd-rom ile( laptopun dvdrom'u bozuldu çalışmıyor) ve bugune kadar gayet düzgün çalışıyordu.

Dün bilgisayarı açtığımda masaüstü ekrana geliyordu ve yakşaım 20 sn sonra kapkara bir ekran gelip, takılıp kalıyordu. Ben de çareyi mecbur format atmak da buldum, keşke atmaz olaydım. Bu sefer de harici dvdrom'um da bozuldu. Gerçeten adi bir şeymiş. Sinirden kırıp atasım geliyor. Neyse..

İnternetten farklı kurulum yöntemleri aradım, ve flash disk ile boot konusunu araştırdım ve biraz ilerleme kaydettim. Boot oluyor, fakat kurulum belli bir noktadan sonra tıkanıp kalıyordu. İnternette dolaşan 4 farklı boot programı ile denedim sonuç aynı. Xp yüklenirken nerede donup kalacağı belli olmuyor, bazen %23 te takılıyor kopyalanamadı diyor, bazen de 40 larda 50 lerde.

Aklıma hard-diskimde bad sector denilen şeyin olduğuydu. Bu konuda pek fikrim yok açıkcası. Yüklerken kopyalanamamasının nedeni ne olabilir ki?? Zaten flash diskten boot ediyorum. dvd den olsa dvd çiziktir okuyamıyordur felan dicem ama ? bilemedim.

Artık bir sonuca gelmem lazım. Ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar? Hiç bir şekilde Dvd kullanamıyorum. Bu flash diskten boot'u da denedim, olmuyor. Laptop'dan hard diski söküp başka bir bilgisayara takıp öyle mi denesem diyorum? Tamamen format istiyorum ama içinde önemli bilgilerim var. Ne yapacağımı şaşırdım. Bana bir yol gösterin, camdan aşağı atmak üzereyim..

Teşekkürler.

 
hard diske kopyaladığın xp cdsinde prblem olabilir. modifiye edilmiş xp cdlerinde olur böyle problemler. windows 7nin iso format tool diye bi programı vardı galiba. iso formatında bi w7 bulup bu programla en az 4gblık bi flasha yüklersen olur sanırım. w7 istemiyorum diyorsan modifiye olmamış bi xp bulmanı öneririm.


  • Precog  (13.12.10 15:25:51) 
Flashtan boot icin WinToFlash cok sukela bir program, bununla birkac kez XP kurdum :
wintoflash.com
Ayrica gercekten HardDisk'te fiziksel bir sorun olabilir. Sonucta isletim sistemi kurarken, isletim sistemi dosyalarini hard diske yaziyorsunuz, yazma sirasinda bir sorun meydana geldigi icin yarida kaliyor olmasi kuvvetle muhtemel...
  • locutus  (13.12.10 16:26:08) 
olmadı xp iso'suyla sanal cd /dvd oluşturup boot'u ona verirsin, ordan kurarsın.


  • yons  (13.12.10 18:03:32) 
  • caglaria  (13.12.10 18:18:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.