[]

bluetooth zararlı mı?

telefonun radyasyonundan kaçalım derken bluetooth kulaklık alsak aldığımız radyasyon kayda değer bir şekilde düşer mi? yoksa yinede radyasyona maruz kalırmıyız?

ölçümü biçimi ile ilgili bir bilgi bir haber var mı?


 
telefon kulagina, beynine ne kadar yakinsa o kadar kotu olur.
hele ki Sar degeri yuksek telefonlarsa, is daha vahim.

bluetooth'un dalga siddeti ile telefonunki olculur derecelerde farkli deniyor.

www.google.com.tr

yuzlerce yerde tartisilmis, anlatilmis.

misal su,
www.uzmanportal.com
  • la traviata  (13.12.10 14:02:30 ~ 14:03:52) 
son bilim teknik bu konuyu guzel bir sekilde anlatmis. kisa menzil bluetooth kulakliklar normal telefonun yaydigi gucun binde biri kadar fln EM yayinimi yapiyor ve daha yuksek frekansta calistiklarindan daha az penetrasyon yapabliyor.

bu arada cok yaygin bir yanlis anlasilma oluyor: nukleer enerji ve rontgenin olusturdugu radyasyon olan iyonlastirici radyasyon ile telefonlarin, antenlerin yaydigi radyasyon ayni sey degil. telefonun yayiniminin tek etkisi yakinindaki dokuya absorbe olarak o bolgeyi isitmak, bu isinimi da SAR denen Specific Absorpsion Rate denen bir nevi enerji yogunlugu ile olcumluyorlar. Iyonlastirici radyasyon zaten DNA'yi bozdugu icin cok daha buyuk zararlara sahip. Iyonlastirici radyasyon genelde uSv (mikro sievert) ve mrem (milirem) gibi birimlerle olculur.
  • tom riddle  (13.12.10 14:35:22) 
bu vesile ile bir diğer tartışmaya da parmak basmak istiyorum: bluetooh mu telefonu kulaklıkla kullanmak mı?

yaptığım araştırma tırt bir kablonun da radyasyonu aynen iletebileceği yönünde oldu. dolayısıyla bluetooth hala en güvenlisi olarak görünüyor :)
  • no avalon  (13.12.10 14:56:11) 
no avalon'un sorusunu da incelemis bilim ve teknik. o bolumu iceren kismini pdf olarak paylasiyorum.
pdfcast.org

  • tom riddle  (13.12.10 15:07:26 ~ 15:07:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.