[]

şirket kuruluş aşamaları?

şirket kurarken ilk adımdan son adıma kadar neler yapılması gerektiğini,masrafları ve şirket faal olmasa bile yıllık masrafları(vergi vs) detaylı bir şekilde anlatabilecek olan var mıdır?en azından link falan atabilirseniz süper olur




 
bir mali müşavire danışman en güzeli ama kısaca anlatayım. öncelikle neye ihtiyacın olduğunu saptamalısın. yani adi ortaklık mı kuracaksın yada limited veya anonim şirket mi? buna göre işlemler ve masrafların değişir. adi ortaklığın tüzel kişiliği yok o nedenle işlemleri çok daha kolay. eğer limited yada anonim şirket kurmaya karar verirsen öncellikle şirketin faaliyet konusuna göre ana sözleşme hazırlaman gerekli. daha sonra gerekli evraklarla ticaret siciline ve vergi dairesine başvuracaksın. bu evrakların listesini herhangi bir ticaret odasının internet sayfasından öğrenebilirsin.
şirket faal olmasa bile oluşacak masrafalar, aylık kdv ve muhtasar beyannamenin damga vergisi, 3 ayda bir geçici vergi beyannamesinin damga vergisi, yıllık kurumlar vergisinin damga vergisi ve ticaret odası üye aidatıdır.tabi duruma göre bağkur veya ssk masrafında çıkabilir. yani ortada birşey yokken masraf çıkartmak çok zor :)

  • h2  (11.12.10 22:53:04 ~ 23:49:28) 
iş kurma planları var o planı google dan bulup araştırıp doldurursan zaten bütün her şeyin ortaya çıkacaktır.


  • skywalkeremre  (11.12.10 22:53:08) 
bölgenizdeki ticaret ve sanayi odasında gerekli evrak ve süreçleri öğrenebilirsiniz. şirketin türüne göre kuruluş işlemleri değişiklik gösterecektir.


  • rosencruz  (11.12.10 23:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.