[]

Aidat borcu?

Sevgili duyuruseverler, kiracıyım, taşındığım günden beri aidatları yönetime eksiksiz ödüyorum ancak ben taşınmadan önce belli bir miktar borç olduğundan ötürü outurduğum dairenin borcu var gözüküyor. Yakında yönetime borçlu olanlar için yasal işlem başlatılacakmış. Bu durumda yasal işlemle muhattap olacak kimdir?

a-)Kiracı
b-)Ev sahibi

 
kira kontratında ne zaman evi tuttuğun bellidir. önceki dönemler b) ev sahibine ait. kendi ödediğin aidatların makbuzu da varsa sorun olmaz.


  • quas  (11.12.10 01:08:44 ~ 01:09:38) 
şöyle bi durum var ama. yönetime borç toplam olarak gozukuyor ama. şuanki borcunuz şu şu aydan demiyorlar. ama kendi odediğim makbuzlar var evet.


  • nick blender  (11.12.10 01:11:24) 
toplu görünmesinin bi önemi yok kesinlikle. borç aidat borcu. sen de taşındıktan sonra senin yükümlülüğünde ki aidat ödemelerini yaptığını makbuzlarla belgelemişsin. zaten ev sahibine söylediğinde ödeyecektir elinde kontratın ve makbuzların var. ev sahibinin çirkeflik fln yapması gibi bi durum söz konusu olamaz. her durumda haklısın yani. sonuç olarak sana ait olmayan tüm geçmiş borçlar aidat, fatura farketmez evsahibine aittir.


  • quas  (11.12.10 01:41:25) 
ayrıca yönetim ödemelerle ilgili senden hiçbi şekilde bi talepde bulunamaz. eğer ödeme fln isterlerse diyeceğin tek şey şu: işte benim yaptığım ödemelerin makbuzları burada, gerisi sizinle ev sahibi arasında benim hiçbi ilgim yok. bu kadar.


  • quas  (11.12.10 01:48:16) 
çok teşekkürler


  • nick blender  (11.12.10 02:11:24) 
rica ederim. iyi geceler.


  • quas  (11.12.10 02:26:55) 
size bıdı bıdı ediyorlarsa ev sahibine ben bu aidat borçlarını ödeyeceğim bakın ve kiradan da düşeceğim diyin ne diyecek bakalım. muhtemelen ödeyin tabi diyecektir.
böylece yasal işlem vs muhatabı olma şansı da ortadan kalkar. ev sahibi muhtemelen uğraşamıyor gelemiyordur vs.

  • ozdek  (11.12.10 08:47:50) 
şöyle birşey var, apartman aidatları mülk sahibini bağlar, normalde kiracıya herhangi bir yaptırımı yoktur, ev sahibi aidat bedelini de ekleyerek kiraya verir ve kira gelirinden aidatı kendi ödemek zorunda kalır. yani ev kirada olsa da olmasa da ev sahibi yükümlüdür aidat ödemekten. ama pratikte kiracıdan çıplak kira alınır, aidatı yönetime vermesi istenir


  • efruz  (11.12.10 09:52:39) 
ev sahibi yurt dışında ondan oluyor birazda bunlar. emlakcıyla konustum bugun ödeyeceğini söyledi. bakalım ptesi neler bekliyor bizi :) çok teşekkürler.


  • nick blender  (11.12.10 12:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.