[]

Hangi ingilizce aksani ogrenilmeli?

Asagidaki duyuruyu gorunce sormak istedim. Sizce hangisi ogrenilmeli ve neden? Tesekkurler




 
bana göre ingiliz aksanı. çünkü öyle konuşması daha zevkli ve kulağa hoş gelen o. amerikan aksanıyla konuşmak ise mart ayındaki kedilerin konuşmasından farksız. bu ikisi haricinde başka bir aksan kastettiğinizi zannetmiyorum ama italyan ingilizcesi de sempatik.


  • tebelles  (10.12.10 21:14:50) 
ispanyol meksikalı aksanı öğren bence... Hatta ve hatta mümkünse hindistan ingilizcesi


  • cnky  (10.12.10 21:20:10) 
@tebelles, evet ingiliz ve amerikan ingilizcelerini kastetmistim; asagidaki duyuruda bunlar kastediliyordu zaten.

@cnky, neden?
  • comptrol  (10.12.10 21:22:09) 
irlanda aksanı- çok kuul olm


  • drew  (10.12.10 21:29:05) 
arkadaslar kuullugundan ziyade islevselligini soruyorum. birisi amerikan aksanini mi ogrense gun icindeki kullanimi daha cok isine yarar; yoksa ingiliz aksanini mi?


  • comptrol  (10.12.10 21:41:47) 
düzgün konuştuktan sonra işlevsellikte pek bir fark göremiyorum, eğer ağır irlanda aksanıyla falan konuşmuyorsanız tabii. ama ingiliz aksanı çok iyi ya, blodi maeyyt.


  • sanal hayvan  (10.12.10 22:00:53) 
Amerikan aksanina konusuldugunda anlayacak kadar asina olmaniz onemli bence. Zira onu anliyorsaniz Ingiliz aksanini rahatca anlarsiniz. Konusma icin tamamen size kalmis, yeter ki Guney Amerikali (Texas, vb.) aksani ogrenmeye calismayin, kimse bir sey anlamaz dediginizden.


  • metalik  (10.12.10 22:24:55) 
Türk aksanı diğer aksanlarla kıyaslandığında çok rahat anlaşılıyor ayrıca çok çok nadir bir yeteneğiniz yoksa istediğiniz kadar kasın, istediğiniz kadar aksan çalışın, yabancı olduğunuz birkaç cümleden sonra anlaşılacak. Dolayısıyla asıl öğrenmeniz gereken düzgün cümle ve sözcüklerle konuşabilmek. Aksan ve cümleler zaten o ülkede kaldıkça kayıyor bir yerlere. Akademik bir dayanağım yok ama bizim dilimiz Amerikan aksanına daha rahat kayıyor sanki.


  • sourlemonade  (11.12.10 05:04:53) 
aksan ögrenmek diye bir sey yok, kiminle konusuyor nerede dili ögreniyorsan onun aksanini benimsiyorsun. zaman icinde kendi aksanin oturuyor zaten.

ha fonetik delisi insanlar da tanidim. kelimeleri sözlükteki gibi telaffuz edecegim diye yillarca dillerini egip büken insanlar var. son kertede cok komik görünüyorlar.

işlevsel olarak cok birsey farketmez. kimse kimseyi aksanina göre degerlendirmiyor (bu demek degil ki amerikalilar teksas aksani ile ingilizler geordie aksani ile dalga gecmiyor ama bu tamamen bu uluslarin kendi altkültürleri ile ilgili meselesi, bir ingilizin karadeniz aksani ile türkce konusmasi gibi) aksanınız yüzünden aşagilanmaz ya da saygi görmezsiniz. arada ingilizlerin ya da amerikalilarin ne kadar güzel aksaniniz var dedikleri türk gencleri, kendilerinin jamaika li, hintli, chicano genclerle kiyaslandigini bilseler o kadar da sevinmezler kanimca.

yani kısacasi icinizden geldigi gibi konusun, bir süre sonra tutarli bir aksaniniz oldugunu görecek ve bununla da mutlu olacaksiniz.
  • atmacaged  (11.12.10 07:14:40 ~ 07:16:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.