[]

Nedir bu Reader's Digest mektubunun olayı şimdi?

Sözlükte başlığını okudum, scam cinsi bir şey olduğu belli de zaten, olayın ne olduğunu anlayamadım. Bana da geldi bu mektuplardan.

Derdi ne bu adamların?
(bkz: reader's digest)

 
bugün bana da geldi, hiçbir anlam veremedim. merakla araştırıyorum ben de ne olduğunu.


  • deckard  (21.01.08 21:39:04) 
READER'S DİGEST türkiye'de yayınevi kurarak çalı$malarına ba$ladı. ve bu $irketin satı$ stratejisi gönderdikleri( bir ara da gazete insertü olarak her okura dağıtıldı) göndedikleri mektup değil tam anlamıyla satı$ amaçlı bro$ürdür. dikkatlice okunulursa bıdı bıdı bıdı yapın $unu kazanma $ansı elde edin türünden bir mesajla kar$ıla$acaksınız. amaçları size mektup yoluyla kitap satı$ı yapmak ve bunu yapanlar içinde bir iki ki$iye de hediyeler vermektir. bunun altında ba$ka derin anlamalar yada dolandırıcılık aramayın.

buyrun grekli intenet adresini de vereyim istediğiniz gibi ara$tırıp emin olun bence.
www.rd.info.tr
  • robinbook  (21.01.08 22:14:49) 
Anladığım kadarıyla, çekilişe katılma belgesini yolladığın zaman dergiye abone olmuş oluyormuşsun. Amaç abone toplamak.

Ödül diye verdikleri de harcanamayacak bir hediye çeki tarzındaymış.
  • harzem  (21.01.08 22:22:20) 
banada geldi 2 gün önce. biraz araştırdım da...
aslında 100.000 ytl lik hediye için kitap veya dergi aboneligi gerektirmiyomuş. (bunun için ikinci seferlik birde senin göndermen gereken bir zarf daha gonderiyorlar bunda aboneliği kabul etmeyeceksin hepsi o.)
ama ev araba (veya her neyse) çekilişlerine de katılmak için abone olman gerekiyormuş.
aslında dergileride güzel diyolar ama ben yinede abone olmadan çekilişe katılacağım.
  • etna  (21.01.08 23:50:30) 
robinbook, eve yolladıkları mektupta "sadece" kupon ve çekilişten bahsediyorlar. İsme özel çıkarılmış koca mektup ve yanındaki ekte "kitap" kelimesi dahi geçmiyor.

Ben buna scam de derim, dolandırıcılık da derim. Gelsin diğer kuponlar bakalım...
  • kurukafa  (22.01.08 00:24:11) 
Sakın doldurma, gönderme gibi bir gaflete düşmeyin, bana 2 yıl kadar önce geldiğinde çok araştırdım. Hayatınız boyunca spam gönderilerden, tacizlerden kurtulamazsınız. O çekilişe gönderme evrakı ile sizi daha bir çok şeye abone, üye sayarlar, deli ederler, borçlu bile çıkabilirsiniz ileride.
Aman diyim.

  • delikan76  (22.01.08 07:00:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.