[]

Bu tanklar ne kadar tehlikeli?

Şöyle bir haber var;
www.cnnturk.com

Uçak yakıtının patlayıcılığı ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum ve merak ediyorum,

1.bu tanklar durduk yere patlar mı?
2.araba falan çarpsa?
3.korktukları gibi, bir uçak üstlerine düşse?
4.kötü ihtimal olursa, nasıl bir patlama takip eder?

 
evlerle 200 metre var arasında, 2 km falan yok. gayet odamın karşısındalar yani. şehir içine benzin istasyonu yapılması bile sakıncalıyken (bazı yerlerde yasak), evlerin dibine 7 tane saatli bomba dikilmesi anlamsız. patlama olursa, buraya bakan evlerde çok ciddi hasarlar meydana gelir. bir de oksijensiz kalma gibi bir durum olabilir diye duydum ne kadar doğru bilemiyorum. eğer ataköyde oturuyorsanız imza toplanıyor. yakın zamanda mahkemeye verilecek. duyarsız kalmayın derim.


  • nick blender  (09.12.10 14:40:09) 
birsey olmaz


  • co2s2  (09.12.10 14:53:54) 
e bunlardan birkaç tanesi zaten havaalanı teknik'in karşısında serbest bölge'nin hemen yanında var. Bunlarda ek tanklar sanırım.
Bu tip tanklar kolay kolay patlamaz.
hele öyle araba çarptı, yıldırım düştü falan zor yani.
Kaldı ki uçak yakıtı benzin gibi kolayca yanıp tutuşan, parlayan bir madde değildir.
Zaten o tankı oraya yapıyorsanız zilyon tane uluslararası havacılık kuralına tabii olduğunuzdan herşey nizami olacaktır.
Bu tip yüksek risklı depolama tanklarının zaten konumlandırılması, inşaası falan hep ciddi süreçlerle belirlenir.
kazım abi nereye dikelim şu tankları diye bir çalışma yapılmaz yani...
Endişe etmeyin.
Uçaklar havaalanı yönünde alçalırken çoğunlukla düşme riski yaşarlar ve bu tanklar gördüğüm kadarıyla eski 6-24 pistinin 5-23 olmasıyla dahi landing/take off alanının dışında. Yani direk olarak üstüne düşmesi pek mümkün değil.
zaten öyle bişi olsa da hiçbir pilot düşmekte olan uçağı öyle bir tankın üstüne yönlendirmez, her türlü engel olur...

ha hiç mi patlamaz?
patlar...
patlarsa da zaten açık alan, basınç kolayca dağılacaktır, ama sefaköy rampasındaki koska'nın camları dahi patlar yani...
  • icemanr  (09.12.10 15:25:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.