[]

jaklardaki cızırtı sorunu ?

dostlar,
Idt 7+1 onboard ses kartımdaki jakımdan kaynaklı cızırtı (dip sesde deniyor sanırsam) sorunu yaşıyorum. bir pencereyi oynatırken, scroll up/down yaparken, oyunlara girişlerse vs.
jakı değiştirmenin bir yolu varmıdır. becerebilirmiyim. yada başka bir jaktan ses alabilirmiyim. son çare ses kartı alıcam. şimdiden teşekkürler.


 
jack derken? bu dip sesin kaynağı elektrik bazlıda olabiliyor. yani pc'ye giden hattın topraklı olup olmadığı vs..


  • herospower  (09.12.10 02:48:46) 
jakla falan alakalı değil ki o sorun.
(bkz: blitter noise)

  • sahteyazar  (09.12.10 02:55:36) 
daha önce yoktu böyle bir sorun. her gün 2, 3 defa hoparlörü çıkarıp kulaklığı takıyordum. bunu devamlı yapmamdan jakta temassızlık oluştu sanırım. ama her halükarda bundan nasıl kurtulabilirim :(

edit: ayrıca dealextreme den 3$'lık usb ses kartı aldım. ses kalitesi rezalet ötesi ama bahsettiğim cızırtıları yapmıyordu.
  • maden suyu  (09.12.10 03:13:13 ~ 03:16:28) 
Blitter noise doğru teşhis. Hiçbirşey almadan yapabileceklerin : Kullandığın ses sisteminin üstünde sesi açıp kısmana yarayan bir kontrol var ise, bilgisayardan sesi mümkün olduğunca açık tutup, ses sistemi üstünden kıs, sinyal/gürültü oranın bir nebze de olsa daha düzgün olur.

Windows'un mikserinden line-in, cd-audio, mic etc.. kullanmadığın herşeyi kapatmayı da deniyebilirsin.
  • skatheist  (09.12.10 05:18:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.