[]

ucuz elektro gitar ?

www.hepsiburada.com

veya bunu

urun.gittigidiyor.com

alsam nolur. yani yeni başlayanlara cort x2/x6, g200 vs tavsiye ediyolar ama örenciyiz yani. bu aşırı ucuz aletlerden alsam hiç bir bilgisi olmayan, yeni başlayan biri için sorun olurmu ? ileride ne gibi sorunlar açar başımıza ?
şimdiden teşekkürler.

 
dostum sıfır almana gerek varmı? , bunları alırsan klavyesi yuksektir zorlanırsın, tonu hosuna gitmez hevesin kaçar vs..
bunlarını alacağına 2 ci el al benım tavsiyem

  • magoria  (08.12.10 12:18:38) 
Jwin'i elden çıkartması da zor olur. En azından washburn vb. bir markayla başlamakta fayda var derim.


  • jolietjake  (08.12.10 12:26:03) 
gitti gidiyordaki ikinci eller sıfır fiyatlarına yakın olunca ikinci el bakmaktan vazgeçtim. sizin tavsiye edebileceğiniz ikinci el, yada sıfır uygun modeller varmıdır.


  • maden suyu  (08.12.10 12:28:07) 
bu ilanlardakiler suntadan yapılmıştır, ayarları tutmaz falan. sap ve entonasyon ayarlarının stabil olması, perdelerin düzgün olması, temiz ses vermesi bir gitar için minimum gereksinimlerin olmalı. yoksa doğru öğrenemezsin. x2 pek önermem, ama biraz öğreneyim 5 ay sonra daha iyisini alacak maddi imkanım var diyorsan zaten daha iyisini al baştan. X serisinin en azından daha iyi modelleri var, o da olmadı bi square al,fenderin ucuz versiyonu, 30 40 liraya bi ayar çektirirsin mis gibi olur. cort'un x5 ve katana modelleri iyidir, ben katana kullanıyorum 2 senedir, oldukça memnunum. ama yine de aynı modelde olsa iki gitar birbirinden farklıdır ele alıp denemek lazım önce.


  • r_u_h  (08.12.10 12:37:52) 
her seyden once, sordugun soru bu degil ama yine de benden sana cok onemli bir tavsiye: amfi alma.

guitar rig 3 veya benzeri bir programi bilgisayarina kur. bagla gitarini takil. ara internette bulursun gitar forumlarinda vardir kurulumu falan da vardir anlatimli. gidip de marshall'in camur gibi tonlari olan mg serisine ya da o ayarda amfilere 200 kusur lira verme. inan bana ikisini de kullandim, guitar rig her turlu daha iyi 300 liraya kadar olan amfilerden. (tabi maksimum ses konusunda amfi daha iyi ama apartmanda yasadigini varsayiyorum, ne kadar acacaksin ki sesi? bilgisayar hoplarloru yeter de artar bile.)

gitar konusuna gelince, o konuda tavsiyem Ibanez RG370DX olur. 2 sene goturur. kaliteli gitardir. tek bir kotu yani, floyd rose gibi karmasik bir kopru sistemine sahip olmasi, tel degistirirken entonasyon ayari vs yaparken biraz kastirir. o yuzden ogrenene kadar bir bilene yaptirman gerekir bu tarz isleri. ama onun disinda son derece iyi bir gitardir gerek yeni baslayanlar gerek orta seviyedekiler icin.

eyormlamam bu kadar, umarim faydali olmustur :)
  • achelon  (08.12.10 13:37:40) 
sahibinden.com ve turkrock alımsatım forumuna da uğra birde mygitar forumu alımsatımı


  • kamil5  (08.12.10 14:58:40) 
başlangıç için ibanez rg serisi +1 ama floyd rose zordur ama ibanezlerinki daha stabil oluyor diğer markalara göre.
amfi almamaya da +1, ama guitar pro ASIO destekli ses kartı ister, onboardla çalıştıramazsın, amplitube çalışıyor onboard kalite ama kalite düşüyor ve dipses oluyor. yinede idare eder.

  • r_u_h  (08.12.10 17:46:12) 
tavsiyeler için herkese çok teşekkür ederim. amfi olayına hiç girmeden, asio destekli ses kartı almayı düşünüyorum.
ayrıca sahibinden.com da çeşit çeşit ikinci el gitarlar buldum. yalnız bunların iyi/kötü durumda olduğunu nasıl anlarım. istediğim bir modelin direk ikinci el herhangi birtanesini alsam sorun yaşarmıyım ki :/

  • maden suyu  (08.12.10 20:48:02 ~ 20:48:41) 
bu işlerden anlayan biriyle gidip gitarı deneyebilirsin, elden almış olursun. herhangi bir tane gitar almak sakıncalı olabilir, adam iyi bakmamıştır, çatlağı falan olur, klavyesi perişan olmuş olabilir öyle internetten bilemezsin. en güzeli gidip denemek.


  • r_u_h  (10.12.10 00:17:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.