[]

Tazminat davası ve temyiz

Kazanmış olduğumuz bir tazminat davası var, alacağımız miktar da belli, karşı taraf temyize gitti. Bizim lehimize sonuçlanacağını umuyoruz. Bu durumda tazminat miktarında düşme olabilir mi? Teşekkürler.




 
hukukçu değilim, götümden sallamış gibi olmayayım, hukukçu bir arkadaş yanlışım varsa düzeltsin.

yüksek mahkeme tazminat miktarı ile oynayamaz. sizin lehinize sonuçlanırsa mahkemenin hükmettiği tazminatı alırsınız. aleyhinize sonuçlanırsa alamazsınız (veya mahkeme o davayı yeniden görür). yani yüksek mahkeme çıkıp da bu miktar çoktur, şu kadar olsun diye düşüremez. sadece mahkemenin kararını onaylar veya reddeder.
  • kibritsuyu  (08.12.10 10:52:54 ~ 10:53:54) 
evet arkadaş doğru demiş.
yüksek mahkeme ya kardeşim bu karar doğru onadım der
ya da bu karar bu nedenden dolayı hatalı bozdum der
onarsa karar kesinleşir (karşı tarafın karar düzeltme dediğimiz yola gitmesi de ihtimal dahili tabi ama genelde neticeyi değiştirmez tırsmayın)
bozdum derse de yerel mahkemeye geri döner dosya.
esas ve karar noları ile dosya durumunu yargıtay web sitesinden takip edin
  • photo85  (08.12.10 10:57:43) 
karşı taraf tazminat miktarı sebebi ile temyize gitmişse tazminatı iptal edebilir. her ne kadar miktarı belirleyemese de uygulamada bazen miktarı(cezayı vs) açık açık belirtmekte veya hesabın ne şekilde yapılacağını göstererek, bir nevi kendisi belirleyebilmektedir.
ancak bumları da yine gerekçe göstererk yaptığından sorun yoktur.
karşı taraf eğer temyize miktar harici bir sebeple götürmüşse; o vakit tazminat miktarı sizin için kazanılış haktır ve değiştirilemez.
  • ground  (08.12.10 11:07:00) 
humk 436/son'a göre, yargıtay temyiz incelemesi sonucun yerel mahkemenin verdiği kararı hukuka aykırı bulup bozmaya konu edebilir ancak bu haliyle yeniden yargılamaya gerek görmezse kararı düzelterek onayabilir.özetle:yargıtay tazminat oranını değiştirebilir.tazminat davalarına bakan yargıtay 4.hukuk dairesinin kararlarının geneli bu yönde.


  • devourthedamned  (08.12.10 20:54:29) 
manevi tazminatla ilgili Yargıtay'ın ilk derece mahkemesi kararlarını miktarı az veya çok bularak bozduğu çok karar var. maddi tazminatla ilgili olarakta zararın yanlış hesaplandığından bahisle kararı bozabilir.


  • maniaque  (08.12.10 22:34:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.