[]

Nasıl Bir MAC Almalı?

Farkındayım çok genel bir soru ama bu konuda çok bilgili değiliz. Şu an itibari ile laptop maclerden almayı düşünüyoruz (kullanılacak masada büyük bir ekran için yer olmamasından dolayı), ancak macler konusundan dediğim gibi fazla bilgi sahibi değiliz. Kullanım olaraksa; üniversitemizde teknolojiye meraklı bir hocamız ne yapacaksa o yapılacak diyeyim:). Alınacak mac için büyük bir fiyat kısıtlamamız yok, çok uçuk rakamlar olmadığı sürece fiyat/performans oranı en mantıklı mac alınabilir. Bu bağlamda nasıl bir mac almalı ve mac alırken dikkat edilmesi gereken bir şey var mıdır v.b her türlü bilgi paylaşımınız bizim için çok yararlı olacaktır. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.




 
i5 islemcili macbook pro 15 inc isinizi gorecektir. aman turkiye fiyatlari ile fiyat/performans karsilastirmasi yapmayin, altin gibi pahali cikabilir sonuc. ama applecare garanti paketi ile beraber amerika'dan alinirsa 3 senelik uluslararasi garanti ile tikir tikir calisir hocamiz.


  • yardimci  (06.12.10 17:55:16) 
macbook pro. 2.4 ghz olanları 2700 tl civarı.


  • medievalman  (06.12.10 17:55:45) 
teknoloji merakı varsa mac kullanmayın ki...


  • redlinetheturk  (06.12.10 18:00:24) 
Ben de redline gibi düşünüyorum. Teknoloji meraklısı hoca portları programlayacak, bilgisayarın içini açıp değiştirmeler filan yapacaksa mac almayın.


  • sourlemonade  (06.12.10 18:03:33) 
Tam olarak ne için kullanılacağını yazarsanız daha net bir cevap verilebilir. Hocanız elektronikçi mi, programcı mı, tarihçi ama elektronik cihazlara ilgi mi duyuyor?

Eğer elektronikçi ya da programcı ise ben de pek tavsiye etmem, kullanışlı olmaz. Ama aksi taktirde yapacağı işe göre herhangi bir tavsiyede bulunulabilir. Son nesil macbook pro 2.4 ghz ile aşağı yukarı her işimi yapıyorum (ses yazılımları, autocad vs..), ama bir takım teknik işler için pc yi açmaya ihtiyaç duyurorum.
  • johan sebastian  (06.12.10 18:47:55) 
hocamız sosyal bilimlerde, dolayısı ile teknoloji meraklısı erken sadece teknoloji ile içiçe olan birisi demek istemiştim ancak sanırım tam anlatamımışım:). dolayısı ile amacı mac kullanmkatan ibaret, gene makalelerini kitaplarını yazar, araştırmalarını yapar, bunun dışında farklı bir amaçla kullanacağını sanmıyorum.


  • bir zamanlar cocuktum  (06.12.10 18:52:08) 
para sorunu yoksa macbook pro 13,3 inch. alsin. 15.4'e gore daha hafifi, daha az yer kapliyor ve buyuk bir fark yok (ikisini de kullandim).

islemcisini cok yuksek almasin, ram'i yukseltsin (ram user serviceable'dir ama kaliteli bir ram alsin). sahsi fikrim, tasinabilir harici disklerin var oldugu gunumuzde hard diskin ebadina da takmasin oyle. ancak windows kurmayi planliyorsa ona gore dusunebilir.

apple expended care alabilyorsa alsin, ben faydasini gordum:)

mac'in donanami ve yazilimi beraber calismak icin gelistirildiginden pc'ler gibi acip iki fan eklemek, ana kartini degistirmek falan filan isleri yapamaz. boyle fantezileri varsa mac'ten uzak dursun :)
  • no avalon  (06.12.10 19:51:49) 
dediğiniz işleri yapacaksa herhangi bir macbook fazlasıyla işini görür ancak bana kalırsa malzeme kalitesinden dolayı macbook pro'nun en düşük maliyetli olan ürününü alması daha mantıklı olur.
kullanım olayına gelince, bilgisayardan anlayan birilerine office for mac yükletirseniz hiçbir sorunu kalmaz. teknolojiden anlamayan, yazdığı smsler tek telimeden ibaret olan babam bile macbook'la tanıştıktan sonra apple fanboy olduysa ve applicationdan applicationa koşuyorsa, hocanız çok daha rahat alışır.

  • kayranin kedisi  (07.12.10 10:07:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.