[]

Şeker Kız Candy Sorusu

Neden introsunda japonca şarkı olan ve japonlar tarafından yapılan bir çizgi filmde bu kadar çok batı kültürü öğesi var. Yani hıristiyanlık, rahibeler, haç, giyim, sarışın olma, isimler terry grandchester falan. Ya da şöyle sorayım böyle bir çizgifilmin introsu neden japoncadır?




 
batı özentiliği?


  • mr fusion  (06.12.10 00:17:37) 
bir zamanlar nippon isimli bir belgesel vardi, orada acikliyordu. kabaca diyordu ki japonlar o kadar icine kapali bir toplum ve o kadar kemiklesmis benlik algıları var ki tüm dünyayı japonlar ve uzaydan gelmis digerleri olarak algiliyor ve dış dünya ile kurduklari ilişkilerde sürekli olarak bu yabancilaşmayi yaşiyorlardı. bu özellikle popüler kültürlerine yansiyor ve sürekli olarak batı referanslari ve figürleri kullaniyorlar. bir özentiden ziyade, E.T. yi tanıma ve ortak bir nokta bulma cabasi; occidentalism diyelim biz ona tam olarak aciklamaya yetmese de.


  • atmacaged  (06.12.10 00:20:33 ~ 00:38:05) 
japonlarda zaten batı hayranlığı bayağı ileride derecede, animelerde de bunu fazlasıyla görüyoruz karakterler hep yuvarlak gözlü falan, çekik gözlü karakter azdır genelde. candy de yanılmıyorsam amerika'da geçiyor. ingiltere'de falan geçen çeşitleride var. muhtemelen dallas tarzı dizilere özenilerek hazırlanmıştır.


  • r_u_h  (06.12.10 00:42:55) 
tr.wikipedia.org

linkte tarihçe kısmında biraz açıklamış.

bi de şöyle bişey var.
2. Dünya Savaşı'nın japon halkı ve kültürü üzerindeki etkisi çok büyüktür. sosyal hayatlarını, inançlarını(bu çok ilğınç mesela) ve sanatlarını büyük ölçüde etkilemiştir. savaş sonrası Japonya anayasası amerikalılar tarafından hazırlanmış ve kültür emperyalizmi tavan yapmıştır. çok uzmanı değilim ama ben biraz da bundan diye düşünüyorum. o zaman dilimini iyi araştırmak lazım. zaten anime dediğimiz şey japon klasik el sanatlarının batı sanatıyla harmanlanması gibi bişey.
  • squatterbloat  (06.12.10 02:06:00) 
az biraz anime görmüşlüğüm var; en az yarısı bu bahsettiğin "hıristiyanlık, rahibeler, haç, giyim, sarışın olma, isimler" gibi şeyleri içermekte(özellikle seriler). Yani Candy özelinde değil, "Anime" genelinde mevcut bir durum bu.


  • late viper  (06.12.10 05:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.