[]

Gölgesizler filmini izleyip anlayanlara geliyor bu soru...

denk geldi de bu akşam star tvde yayınlanan Gölgesizler filmini izleyeyim dedim. film 20:00 de başlamış ben izlemeye başladığımda saat 20:30 du. ve açıkcası filmden hiçbir şey anlamadım. sadece şukadarını anladım

- spoiler -

güvercini ayı kaçırmış ondan da hamile kalmış.. ama berberin hikayesinedir. altan erkekli ne iştir?

- spoiler -


biri bana anlatsın ya....

 
----spoiler
berber ve köy, yazarın hayal gücüdür, yazar altan erkeklidir.
----spoiler

ayrıca bu film bir kitap uyarması ve (bkz: gölgesizler) başlığında daha detaylı cevvaplar var.
  • aliscan  (05.12.10 23:54:01) 
izlemedim ama aradaki bi sahnede eski zamandan alıntı yapılan flashback efektli bi sahne vardı, fon müziği o kadar komikti ki, sanki gora dan alınan şu flashback sahnesine benzettim. hem neydi o güvercini kaçırmışlar dediler başka bişey demediler, biri geliyor güvercin gitmiş, ne olmuş? güvercini kaçırmışlar.

eğer bu sanat ise ben sanattan anlamıyorum.
  • notinhere  (06.12.10 00:08:41) 
@aliscan nasıl yani? film tamamen altan erkekli'nin hayalinde yarattığı bir hikayeden mi ibaret.?


  • thebitterend  (06.12.10 00:10:56) 
--spoiler--

evet, altan erkekli'nin hikayesidir.. hatta o da bir başka kişinin yazdığı hikayenin içinde yaşamaktadır (bknz: son sahnede görünen yazılar)..

esasında çokça puslu kıtalar atlası olmuş hikaye.. fena da olmamış..


---- spoiler ----
  • vercingetorix  (06.12.10 00:42:44) 
kitabı okumadım ama ümit ünal tamamen altan erkeklinin düşünceleri olarak cekmemiş. dvd de bunu anlatıyor en azından.

hayatımda izledigim en iyi türk filmlerinden biriydi. o köy var ama biraz ütopik bir köy ve çok büyük bir ensest ilişki yaşanıyor güvercini de aslında ayı kacırmıyor doğan cocuklarda bu ensest in sonucu yaratık gibi doguyo. köyün en güzel kızı en yakışıklı erkeği muhabbeti dönüyor bi yerde gidişatta önemli bi cümle.
  • rurouni  (06.12.10 00:51:14) 
@rurouni peki güvercini kim kaçırdı? onu söyler misin?


  • thebitterend  (06.12.10 13:14:40) 
---- spoiler --------


bana göre kaçırma işini yapan kişinin muhtar olduğuna dair çokça ipucu var filmde.. öncelikle, kendini asmasının nedenini yardımcısı önce "devlet dairesindeki muamele" gibi anlattı ama sonra ne dedi? "aslında muhtar kendini o dediğim olaydan asmadı". bu bir.. ikincisi, yaptığı şeyin getirdiği vicdan azabı sonucunda kişilik bölünmesi yaşadı (klon muhtarları hatırlarsanız =)) ve en sonunda da kendini öldürdü zaten. cennet'in oğlunu da, sırf kıza aşık olduğu için kıskançlığının hıncını almak için dövdü bence karakolda.. ayrıca, filmin sonunda gördük ki, meğer bodrumda kilitli tutulan muhtarın oğlu da aynı o yeni doğan ayı-bebek gibiymiş. yani "ayı", aslında muhtardı..


---- spoiler ----
  • vercingetorix  (06.12.10 17:54:40 ~ 17:55:55) 
roman hakkında okadar olumlu şeyler okudumki ters olacak ama filmin kitabını okumaya başladım hadi hayırlısı :)


  • thebitterend  (09.12.10 21:56:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.