[]

askere gidiyorum

yaptık bi çılgınlık 337. dönem olarak askere giden yazarlar arasına katıldık. hala iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum :) neyse

ne götürsem diye düşünüyorum. nette milyon tane şey yazmışlar en ince ayrıntısına kadar. o kadar şeyle hayatta uğraşamam tembel adamım ben zaten keyfime de pek düşkün değilimdir. iç çamaşırı bile almayı düşünmüyorum o derece. nasıl olsa orda kantinde felan bulunuyormuş. sizce muhakkak götürmem gereken ne var?

sanırım botun vurmaması için vatka alınmalı diyorlar siz ne dersiniz? vatka nerde satılır bi de? ayrıca silikon tabanlıklar felan varmış almalı mı?

ha bi de herkes bi numara büyük bot al diyor. normalde 44 numara giyiyorum. nike adidas lafuma felan giyerken gayet rahatım ama geçenlerde netten 44 numara onsuka tiger aldım ayağım zor girdi. sizce ne yapmalı?

aklıma gelirse sorarım yine. tüm 337. dönemlere şimdiden hayırlı teskereler...

 
vatka yerine silikon taban al
45 numara alırsın. zaten çift çorapla anca olur.

  • sttc  (05.12.10 23:32:13) 
askeri malzeme satanlarda bulunur vatka. (ben oradan almıştım)
silikon taban al mutlaka, ayakkabıyı da 1 numara büyük al. 1 numara büyükken bile çok arkadaşım problem yaşadı.
ilk sabahı kurtaracak malzemelerin yanında bulunsun jilet vs. ilk gün kantine gidemeyebilirsin. kayıt işlemleri aksayabiliyor. malum kış dönemi içine giyebileceğin içlik almanı öneririm (yaz dönemi askerlik yapmış ve dışarıda gece nöbeti tutmamış biri olarak söylüyorum bunu dikkatini çekerim).
  • endiku  (05.12.10 23:47:04) 
şurada sormuşlardı bende bişiler yazmıştım:

www.eksiduyuru.com
  • kojiro  (05.12.10 23:53:55) 
silikon tabanlık şart valla. özellikle ayağınız alışana kadar ve acemilikte bol bol uygun adım yürüyüş yapacağınız için o dandirik boyun altı fena halde acıtmaya başlıyor. ben usta birliğinde nöbetlerde bile kullanıyordum uzun süre ayakta durmaktan ayaklarımın ağzına sıçıldığı için. tabanlıkla birlikte kullanacağınız için mutlaka büyük alın. ben spor ayakkabıyı 44-45 giyiyordum (onların kalıbı daha büyük oluyor normalde, asker postalı sivilde giydiğimde 43 giymiştim, vurmuştu) postalı 45 aldım ve hiç sıkıntı çekmeden giydim. zaten kış olduğu için çift çorap giyersin.

pudra almanı tavsiye ederim ayrıca içlik giymek mecburi oluyor bazı yerlerde. o da alışık değilsen pişik yapabiliyor. pudra kantinde yoksa acemilikte özellikle işine yarayabilir. zaten tüm bu yazdıklarım acemilik için usta birliğinde nasılsa çarşıya çıkar alırsın ne lazım olursa.

iç çamaşırını fln bi hafta idare edecek şekilde al en azından. hatta işi garantiye al bence ne olacağı belli olmaz. bizi sayımız fazla diye eğitim kampına götürdüler orası eğitim birliği olmadığı için bir sürü eksiğimiz oldu ilk zamanlar. ayrıca kantinde öyle bi sıra oldu ki tüm acemiliğim boyunca 2-3 kere kullanmışımdır kantini. aynı şekilde çorabı da bolca stoklayın. fazla duş alma imkanınız olmayabilir o zaman kullandığını atarsın.

bot için küçük bi kilit alabilirsin. botları birbirine kilitlersin yer değiştirmesin diye. usta askerlerle bir arada olursanız onlar sizin botları götürebilir gece. birbirine kilitlersin. o da kırılabilir ama sonuçta adam bot götüreceği zaman orda seninki yerine öylece duran boyu alır götürür. oturup iki saat kilidi kırmakla fln uğraşmaz.

şampuan ve jilet al yanına. dediğim gibi bunların hepsini gittiğin yerde bulabilirsin de bulamayadabilirsin. gittiğin yer çok alakasız bir yer olabilir. allah ın unuttuğu bi yer olabilir. o zaman bunları kantinden temin edemezsen kalırsın ortada. ben de fazla bi şey almadım yanıma ne gerek var diye sonra sıkıntı çektim söylediğim sebeplerden. yani geniş bi liste var. onlardan en çok işe yarayanları bunlar. soğuk bi yere gidiyorsan mutlaka içlik al. kamuflajla parka bi yere kadar sıcak tutabilir.
  • sijwocaq  (06.12.10 11:06:29) 
dağıtımın belli olana kadar alışveriş yapmamanı öneririm. daha fazlası için:

(bkz: kısa dönem askerlik yapacaklara öğütler)
  • matthias coltrain  (06.12.10 11:35:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.