[]

Evde Negatif Banyosu Yapmak

Bir fotoğrafçılık sorusu ile daha karşınızdayım.

Negatiflerimin banyosunu evde yapıp onları tarayıcı ile bilgisayara atmak niyetindeyim. Böylelikle masrafı minimuma indirebileceğimi düşünüyorum.

Evde nasıl negatif banyosu yapılır, bu iş için gerekli malzemeler nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

 
adauzun.azbuz.ekolay.net burada güzel açıklaya açıklaya anlatmış.


  • alss  (05.12.10 14:01:39) 
şurada başlangıç için güzel anlatımlar mevcut, bir fikir oluşması açısından size yardımcı olabilir.

www.uzmantv.com
  • demcan  (05.12.10 14:03:28) 
renkli mi? siyah beyaz mı?

Siyah beyaz ise agrandizör, banyo tankları ve baskı solüsyonları yeterli.
hayyam'a gidersen tüm malzemeleri bulabilirsin. fotoğraf kağıdı ve solüsyonlar ne kadardır bilmiyorum ama agrandizör'ü ikinci el olarak 100-150 liraya alırsın gibime geliyor.
  • humanistyamyam  (05.12.10 14:05:38) 
Renkli olacak çoğunlukla. Baskı yapmayı düşünmüyorum, banyo edilmiş negatifleri taratacağım direkt.


  • shangrilla  (05.12.10 14:07:10) 
kısa vadede cok fazla tasarruf saglamaz. ancak hobi olarak yapmak istersen bir karanlik oda kur. onun disinda ayda iki makara film cekecegim diyorsan o iki makara film icin karanlik oda işine girmeye gerek yok.

bir de renkli banyo daha zor ve teferruatli siyah beyaza göre. eger cok istiyorsan karanlik oda isini tavsiyem üniversite topluluklarından bir arkadas edinip onlarin karanlik odasini kullanman olur. hem az masraf hem de ilk başlarda rehberlik edecek birileri olur.
  • atmacaged  (05.12.10 14:07:20 ~ 14:08:57) 
renkli filmi bir de tarat demekle de olmuyor. normal scanner ile 210938409123 defa denedim 1209384 ayrı teknik denedim gene de iyi taramıyor.

bence en mantıklısı güzel bir film tarayıcısı alıp filmleri dışarıda banyo ettirmek.
  • cedric tweedledee  (05.12.10 14:45:41) 
Sadece film tarayan cihazlar var ama kaliteleri konusunda pek bir fikrim yok. Ebay'den kargo dahil 100 liraya temin edilebiliyor en ucuzu. Alıp da memnun kalmamak var bir de.


  • shangrilla  (05.12.10 15:24:00) 
valla banyo konusunda bir bilgim yok.
fakat tarama konusunda xerox'un film taraması yapabilen bir tarayıcısı vardı görmüştüm üzerinde film yuvası vardı takıyordun ve tarıyordu. biraz araştırısan bulabilirsin.

  • exodia  (06.12.10 03:21:21) 
amaç kar etmekse ya da tasarruf etmekse banyo kimyasalarına ve materyallerine vereceğiniz para oldukça yüksek olur. ve bunların karışımı yapıldıktan sonra ömrü vardır. ve netice almak da acemi biri için oldukça zor olabilir. (hangi kimyasalda ne kadar kalacağı, karışımı vs... )

taramak için de geçmişte epson'un bir modelini kullanmıştım. netice fena değildi (roll film için konuşuyorum ) ama aşırı gren ve toz oluyor. yani kıaca hem kalite hem de maliyet açısından pek mantıklı görünmüyor gibi. nacizhane tavsiyem de banyo sirkülasyonunun yoğun olduğu bir yerde banyo yaptırmanız ve fuji baskı makinesi kullanan bir fotografçıda yüksek çözünürlükte taranmasını istemeniz. detaylı bilgi için mesaj atabilirsiniz =)
  • atli akinlarda sen olan cocuk  (06.12.10 12:41:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.