[]

seo, google vb uzmanlarına 10 puan değerinde bir soru

şimdi an itibariyle bir arama kelimesi öbeğiyle 12. sırada listelenen bir site düşünün. aynı aramayı yapıyorsunuz hiçbirşeyle oynamadan ve site 1. sırada çıkıyor. akabinde tekrar aynı aramayı yapınca tekrar 12. sırada çıkıyor. cache temizlenip tekrar edince 12. sırada geliyor gene. yani anlık bir 1. sıraya çıkış söz konusu. bu durumu nasıl açıklarsınız? (1. sırada listelediği sonuç 0.21 sn'de geldi. diğer denemelerde ~0.07 sn)

benim naçizane açıklamam server yükü nedeniyle 1. sırada gelen sonuç bir şekilde yedek ama daha güncel database verilerini içeren bir sunucudan geldi. tekrar yapılan arama sonucu ise gene rutin sunuculardan geldiği için böyle oldu*. eğer bu senaryo gerçekse bu sitenin geleceği parlak diyebilir miyiz?


 
:}
web aramalarımı özelleştir mi ne öyle bir zımbırtısı var o açıktır. google webmaster tools ile eşleştirmişseniz ve arada bir aratıp tıkıyorsanız falan sadece size 1. sırada gözükür. özelleştirme ayarını iptal edin ya da hangi sırada olduğunuzun kontrolü için kullanmadığınız alakasız bir browser kullanın.

  • Huan  (04.12.10 22:15:31) 
aramaları dediğiniz gibi aynı dilde yaptığınıza eminseniz farklı serverlar ve güncellenme meseleleri söz konusudur.


  • ssyumusakg  (04.12.10 22:18:28) 
@Huan hayır o zımbırtılar söz konusu değil. ki öyle bie şeyden kaynaklansa 2 sn, 5 sn, 10 sn sonra yaptığım aramalarda da 1. sıra olması gerekirdi diye düşünüyorum.


  • stopnsilence  (04.12.10 22:24:20) 
dalgalanma olur ama 1. sıradan 12. sıraya kadar olmaz. daha az ara olur dalgalanılan sıralar arasında.

arama özelleştirmelerine bak sen yine de.
  • alidesidero  (05.12.10 00:54:54) 
birinci sıradan sayfalar sonrasına bile dalgalanma olur.

çalışma mantığı bu yönde zaten, 50. sayfadan 1. - 2.sayfaya geçen keywordlerin dalgalanma hakkı yok mu?
  • ssyumusakg  (05.12.10 02:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.