[]

dersten parayla geçiren hoca

üniversitede bundan birkaç sene önce yardımcı doçent doktorun bir öğrenciyi para karşılığı, verdiği tüm derslerden geçirdiğinin tespit edilmesi durumunda öğrenciye ve hocaya ne gibi yaptırım uygulanır?




 
madde 7 a bendine göre görevden ayırma.
www.yok.gov.tr

düzeltme: iyice baktım da o madde değil. meraktan okuyorum yönetmeliği, o maddeye rastlarsam yazarım.

rastladım sanıyorum yazıyorum eklemesi:
Üniversite Öğretim Mesleğinden veya Kamu Görevinden Çıkarma:
Madde 11 - (Değişik:RG-07/11/1998-23516)
6) Kamu hizmeti veya öğretim elemanı sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak,
  • pyro clustic flow  (04.12.10 20:06:56 ~ 20:14:51) 
bunun icin durumun belgelenmis olmasi da gerekiyor. daha önce cok söylenti duyduk böyle (ben mesela sınıf gecirme karsiligi cinsel iliski teklif eden ve amacına ulasan hocalar da duydum) ama somut bir delil olmayinca yapacak bir sey de olmuyor. delil olursa görevden uzaklastirma yaninda ünvanin geri alinmasi da söz konusu bildigim kadari ile. ögrenciyi ise fakülte disiplin kuruluna sevkederler, oradakilerin insafina kalmis biraz.


  • daginikzihin  (04.12.10 21:22:11) 
öğrencinin geçmesi gerekiyor da bunun için para alıyorsa tck 257 (görevi kötüye kullanma)
geçmeyecek öğrenciyi para karşılığı geçiriyorsa tck 252 (rüşvet) suçu olur.
öğrenciyi "para vermezsen geçemezsin" diye tehdit de ettiyse bu kez tck 250 (irtikap) suçu oluşur.

devlet üniversitesi ise bunlar mutlaka olur. vakıf üniversitesindeki hocalar da yök kanununa tabi oldukları için, onlar açısından da büyük ihtimalle olur (tartışmalı).

dikkat: 2'nci şıkta rüşveti veren de suç işlemiştir, ama soruşturma başlamadan bunu gidip ihbar ederse cezalandırılmaz.
  • calendil  (04.12.10 23:19:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.