[]

kuyruktaki yazdırma görevlerini iptal edemiyorum

windows 7'de kurulu bir yazıcıda 10k kadar kuyrukta bekleyen yazma görevi var ve tamamını iptal etmem gerekiyor. niye var kısmı uzun hikaye geçelim, aygıtı kaldırmadan nasıl çözerim bu sorunu?

yazıcıya çift tıklayıp "tümünü iptal et"e tıkla demeyin, saatlerce de beklesem görevleri sıralamayı bitiremiyor ve zaten pencere yanıt vermiyor. "hizmetler"den "yazdırma biriktiricisi"ni yeniden başlatmayı da denedim ama nafile..


 
kasayı yan yatır :)))

(kaç zamandır bunu söylemek istiyordum)
  • vito andolini  (04.12.10 14:18:33) 
e biri bunu demeliydi zaten :)


  • kcbilir  (04.12.10 14:22:38) 
İnternette bunu karalamışlar. Bir dene istersen.

This solution worked :

1. On the taskbar, click Start, and then click Run.

2. Enter the following:

net stop spooler (and hit enter)

3. Delete all files in the following folder:

C:\Windows\System32\Spool\Printers

4. Once the spool files are deleted, start the spooler again:

net start spooler
  • vito andolini  (04.12.10 14:30:36) 
o kod yazdırma biriktiricisini yeniden başlatmaya yarıyor. hizmetlerden de yapılabiliyor ve denedim, olmadı. bu cevabın geleceğini tahmin ettiğimden editlemiştim soruyu..


editlemek :))
  • kcbilir  (04.12.10 14:37:48) 
del %systemroot%\System32\spool\printers\* /Q

bununla da sıradaki dosyalar silinmezse windows yalama olmuş demektir.
  • vito andolini  (04.12.10 14:42:08) 
amanın oldu valla.. yanlış yorumlamışım yazdığını, o klasörün varlığından habersizdim. çoook teşekkür ederim dostum..


  • kcbilir  (04.12.10 14:42:22) 
rica ederim :)


  • vito andolini  (04.12.10 14:43:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.