[]

kedi sorusu

biraz araştırdım ama bulamadım... sorun şu ki; 4-5 aylık dişi bir kedinin oyun oynama maksadıyla vahşileşmesi normal mi? yani tüm kediler mi böyledir arkadaş? çizmedik yerimi bırakmadı. 2-3 gün önce yüzüme pati attı hatta... arada ısırıyor da... nasıl sakinleşir bu hayvan?




 
normaldir. arada ısırır, ilgi çekmeye uğraşır. biraz yorulunca sakinleşiyorlar. tüylü, yünlü oyuncaklar bulup sağa sola koşturmak lazım.


  • tembel degilim useniyorum  (04.12.10 03:22:58 ~ 03:24:24) 
ısırınca-tırmalayınca oyunu bırakın derhal, anlar yanlış bir şeyler olduğunu zamanla..


  • vercingetorix  (04.12.10 03:30:30) 
gayet normal, küçükken bir şey olmuyor, patileri, dişleri can yakmıyor ama büyüyünce çok problem oluyor.

2 kedimiz var, elimizde büyüyen işi abarttığında dedikleri gibi oynamayı kestik sert bir tonla "hayır" dedik. şimdi kuzu kadar ama oynarken tırnaklarını içerde tutar, elinizi ısıracağında ayarı kaçırıp dişlerini geçirmez.

dişi kedimizi ise 1.5 yaşındayken aldık, elinin ayarı yok, tırnakları jilet gibi, en ufak hatanızda "cırtttt" diye ses getiriyor dokunduğu yerinizden. ağzının da ayarı yok, can yakacak kadar ısırıyor.

@vercingetorix'in söylediği gayet doğru, fazla geç olmadan alıştırmaya bakın :)
  • kimlanbu  (04.12.10 05:22:15) 
oynarken tirnaklari cikarinca iki patiyi birbirine surtun anlasin anasil acittigini :)


  • no avalon  (04.12.10 12:56:59) 
tırnağının neresinden nasıl kesileceğini öğrenip kesin.
yanlış bir şey yaptığı zaman sertçe hayır deyin (bunu öğrenmek kedilerde biraz zaman alıyor) ve burnuna hafifçe parmağınızla vurun (burunları çok hassastır, çok acır dikkat edin)

çok da ceza vermeyin, kedi size küser. sonra üzülürsünüz "sende uyuyor; benim kucağımda niye uyumuyor? artık sevmiyor mu beni" vs. diye
  • merdümgiriz...  (04.12.10 12:57:29 ~ 13:00:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.