[]

japonya'ya en ucuz

nasil gidilir? gemi falan var mi? ciddiyim. ya da ne bileyim, bi yere kadar otobus oradan sonra gemi? balon, parasut ne olursa artik herhangi bir alternatif ulasim araci. lanet ucak fiyatlari 1260$'dan basliyor ve benim bu parayi verecek gucum suan yok. hayat mebat meselesi bi durum, ocakta japonya'da olmam gerek.




 
o kadar uçak parasını veremiyorsan orada ne işin olacak, daha çok sıkıntıda kalabilirsin. bildiğim kadarıyla japonya pahalı bir yer

ve gemi otobüs türü alternatiflerle yollarda heder olursun ve yarı uçak parası yollarda harcamak zorunda kalabilirsin.
  • efruz  (04.12.10 08:24:18) 
1:)istanbuldan-trabzona veya samsuna git.( benim tercihim trabzon olur.)
2:)trabzonda-soçi arasındaki gemi ile soçi limanına ulaş.
3:) soçi üzerinden otobüs yolculuğu yaparak moskovaya ulaşabilirsin.
4:)Moskovaya ulaşınca hemen bir hostele yerleş,
5: biraz dinlen
6:) Moskova-Vladivostok tranine bilet al (15 gün
9289km)en.wikipedia.org
7:)vladivostok'ta hemen bir hotele yerleş (ucuz bir kent)
8:)vladivostok üzerinden feribot ile Japonya (Fushiki ye ulaşabilirsin.)
www.trans-siberian.su
9:)Fushiki-tokyo treni veya otobüsü ile tokyoya ulaşabilirsin.
yolculuğa başlamadan önce biletlerini rezerv ettir. daha çabuk hareket edersin
bu yolculuk sana 20-25 güne patlar.

Edit: tüm bu yolculuk sana zor gelirse eğer, Çorludan kalkan kargo uçaklarında sana yer ayarlarım, tavuklarla gidersin :)
  • voyager  (04.12.10 09:01:22 ~ 09:08:45) 
moskova üstü gitmek de biraz pahalı olabilir. tavsiyem şu, dalga geçmiyorum:

buradan tahran'a tren. aşağı yukarı 3 gün sürer ama çok yormuyor. tahran'dan iki seçeneğin var:

a) Pakistan üzerinden çin'e ulaşmak
b) Kazakistan üzerinden çin'e ulaşmak

bu aşamadan sonra tam emin değilim, eğer çin üstünden feribot varsa japonyaya direk oradan geçersin, yoksa vladivostok üzerinden geçersin.

sürekli olarak tren ile yolculuk yaparsan trans-sibiryadan daha ucuza gelebilir. üstelik rusyaya göre daha güvenli bir rota, tek sorun sürekli tren değiştirecek olman. istasyonlarda uyuyamazsan bu ülkelerin hepsinde dehşet ucuz oteller var.

ama sonuçta tren çok ucuz da olsa para vereceksin, vize parası vermenin gerekeceği durumlar olabilir, üstelik japonyada eğer sana destek çıkacak biri yoksa oralar iran veya çine benzemez, dımdızlak kalırsın. bu ülkelerde en azından uygurlar olsun, azeriler olsun sokağa düştüğün anda bir şekilde yanında olurlar ama japonyada tanıdık yoksa kötü.
  • tekosin  (04.12.10 12:06:23) 
@voyager: baba bu feribot olayi icin ne kadar tesekkur etsem az. ben zaten rusya'da yasiyorum. :) hani anca bu kadar yardim edilebilir.

bilet fiyatlarini sormaya mail attim ama cevap vermediler, telefonlara da cikan yok. sizce ne kadardir? boyle bi yolculuk yapan var mi?
  • perrantel  (05.12.10 09:38:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.