genellikle zararı olmaz, yuttuğu tüylerin sindiremediği kısmını kusarak çıkarır. çıkarmakta zorlandığını düşünürseniz (öksürür ama kusamaz, tuhaf karın hareketleri yapar) kedi çimi alıp büyütebilirsiniz. taze taze yemeyi pek seviyorlar.
tüy dökümü büyük bir olasılıkla mevsimseldir. benim evde iki kedi olduğundan havada yumak yumak uçuyor tüyler. mevsim hala tam kış olmadığı için, sonbahar etkisi. bir arkadaşımın iki kedisi de aynı durumda. tarasak da bitmiyor :(
veterinerlerde satılan sarımsak tabletleri var, benim kedilerde epey etkili, bir kaç yıl önce kullanmıştım. onlara başlayabilirsiniz çok sıkıntı çekerseniz ( veterinerinize muhakkak danışın!) ben doğal bir süreç olduğu için bu duruma katlanmayı tercih ediyorum,kıyamadım tablet yutturmaya.
0