[]

Macbook'ta Snow Leopard Mac OS X Kurmak

sevgili elmaseverler, macbook pro'mda halihazırda leopard var. ben bunu snow leopard'a terfilettirmek istiyorum. internetten güvenilir bir yerden snow leopard'ı buldum ve yüklüyorum (aramızda kalsın). şimdi ben bunu nasıl kuracağım? çift taraflı dvd'ye yazmak falan mı gerekmekte? eğer öyle ise macbook air kullanıcıları ne halt yiyor (bunu meraktan sordum)? ayrıca mevcut programlar ve dosyaların akıbeti ne olacak? bunları nasıl muhafaza edeceğim? pc kullanıcısına anlatır gibi (tamam abarttım biraz) tane tane anlatırsanız memnun olurum.




 
8/16 gb'lik bir flash disk'i disk utility'de formatliyorsun (direkt restore islemine de gecebilirsin aslinda). daha sonra flash disk'i indirdigin image ile restore ediyorsun. restore tab'ini acinca source ve destination goreceksin. orada source'a indirdigin image'i surukleyip at, target'a da flash disk'i surukleyip at, restore et. islem bitince elindeki flash disk kurulum dvd'si gibi islev gorecek.
bittikten sonra reboot et macbook'u. acilirken alt/option'a basili tut. harddisk ve snow leopard install disk (yani flash disk) secenekleri gelecek. oradan flash disk'i secerek isleme basla. yukleme yaparken de yeni kurulum yerine upgrade islemini yaparsan dosyalarin, programlarin vs. kalir aynen. ama yine de yedek al baslamadan once.

  • fader  (02.12.10 00:45:06 ~ 00:48:09) 
eyvallah. dvd'de yaptığımızda da aynı biçimde yapıyoruz anladığım kadarıyla, değil mi?

bu arada mac'in sitesinden para verip indirmek daha mı güvenlidir, yoksa hiç kasmaya gerek yok, demonoid aynı işi güvenli bir biçimde görür mü?

ayrıca time machine ile yedek almak vs. mümkün müdür?
  • microfiction  (02.12.10 00:52:19 ~ 00:56:37) 
golden master (GM) release'leri bulup indirebilirsin. demonoid, isohunt vs. buralarda saglamdir cogu. snow leopard'in GM release'inin kodu 10A432. mac'lerin cogu kendi bundle (yaninda gelen) kurulum disk'leri disinda disk kabul etmez. o yuzden ne olur ne olmaz GM indirmekte fayda var.
flash disk ile restore isleminden sonra kurulum dvd ile ayni, herhangi bir fark yok.

time machine hali hazirda kullaniyorsan zaten yedek almistir surekli. son bir kez manuel yedekleme de yapabilirsin "back up now" secenegi ile. eger snow leopard kurduktan sonra dosyalarin, ayarlarin vs. gelmezse ilk kurulum ekraninda "transfer my data from time machine" gibi bir secenek var, onunla bilgileri almasini saglarsin. ("do you already own a mac?" diye soruyor ya)
  • fader  (02.12.10 00:59:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.