[]

TOEFL soruları!? (sınavla ilgili sorular yani)

Hi Benjamin Buttons,

çok yakında gireceğim TOEFL ile ilgili birkaç sorum olacak daha önce girenler bi el atarsa harika olur çok da güzel olur tamam mı?

1. reading kısmında süre nasıl olucek? her parça 20 dakika diyen var bu durumda 3 parça gelirse 60, 5 parça gelirse 100 dakikam olucak, bir kısım da kaç parça gelirse gelsin 60 dakikan var diyor?

2. reading parçalarında mousela parçanın altını çizebiliyor muyuz? kalıcı olarak değil tabii de pdf'lerde ya da websayfalarında yaparsın ya fareyi sürükleyince mavi olur, var mı böyle bişi?

3. speakingde şu hem okuyup hem dinlediğimiz kısımlarda nasıl cevap vermemiz lazım. yani benim gördüğüm denemelerde okuduğunuzla dinlediğinizi yorumlayın gibi şeyler vardı hep ama Longman'ın örnek cevaplarında "in this set of materials" diyip okuduğunu dinlediğini özet geçmiş nerdeyse elemanlar kendi yorumunu katmamış?

4. bi de korkuyorum ben baya ya aşağı yukarı nasıl oynar puanlar, yani aynı insan bi sınavdan 105 bi sınavdan 80 alabilir mi?

tşk sçs kib bye

 
4. korkma, konsantre ol, alabileceğinin en iyisini almaya çalış. objektif bi sınav, o açıdan kafan rahat olsun.

1. ekstra reading parçası gelme ihtimali çok büyük. genelde bi test ekstra ekliyolar, hani bi sonraki sınavlarda koyalım mı bunu diye deneme amaçlı. puana etki etmiyor. o genelde readingden geliyor. zaman da ekstra veriyorlar yanlış hatırlamıyorsam.

2. bunu yapacağına önündeki kağıtlara ufak ufak notlar alabilirsin, ama işaretleyebilirsin dediğin gibi. toefl'da o ufak not alma olayı çok önemli.

3. bilmiyorum valla buna cevabım yok :D ama öyle çok kasış şeyler gelmiyor, en fazla iki öğrenci muhabbet ediyor falan..
  • kveldulv  (01.12.10 18:50:15) 
Kaplan ya da elinde hangi kitap varsa tam olarak bitir, korkma. Benzini kolay yola devam. İngilizce değil toefl çalışacaksın.

2- hayır

ayrıca 3.soru için bir kolaylık vardı, bulursam yazarım buraya.

edit:
3- www.testden.com
www.urch.com
  • 101101001  (01.12.10 19:20:03 ~ 19:26:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.