[]

c: de yer açmak

300gb olan hardiski bölmeden kurmuştum win7 64bit'i ama şimdi yer yok diyor. cidden 3-4 mb bişey var. benim bütün filmler müzikler filan ikinci harddiskte. itunes ve steam'in db'yi de oraya koydum. ne sileiym ben şimdi? masaüstü/belgelerimde de hiçbirşey yok.




 
windows7 nin 300gb yer kaplaması gibi bir imkan yok virüs falan olabilir. veya çok fazla oyun,program falan kurmuşsunuzdur işinize yaramayanları silin.


  • r_u_h  (01.12.10 16:34:44) 
once ccleaner kurup kabasini bi temizleyin. ardindan eski sistem geri yukleme noktalarini silin. (hatta benim gibi yapip sistem geri yuklemeyi tamamen kapatabilirsiniz)


  • alan shearer  (01.12.10 16:35:55) 
Ne kurdunuz da 300 Gb doldu bilmiyorum* ama o programların bazılarının örnek dosyaları vardır, onları da alın diğer diske.

* Nasıl doldurdunuz deyince aklıma doksanların başında "bak bu 20 mb'lık diski al, hayatın boyunca yeter sana" diyen satıcıları hatırladım :)
  • sourlemonade  (01.12.10 17:01:47) 
@cosmicstring bende onu bilmiyorum işte kesin bilmediğim bir şeyler var sağda solda. o diilde bi program vardı pastaq dilimi şeklinde yüzde olarak bütün dosyaları gösteriyordu. onu bulsam olucak sanki.


  • cagdassalur  (01.12.10 17:18:48) 
Eğer C:'nde Windows.old diye bir klasör varsa Win 7 kurmadan önceki harddiskinin tamamı orada duruyor demektir. Büyük ihtimalle harddiskin o yüzden doldu. Herşey çifter çifter var.
social.technet.microsoft.com adresinde Windows.old'un nasıl kaldırılacağını anlatmışlar...

  • sebeklik  (02.12.10 15:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.